Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι, στον Κρατικό Αερολιμένα Ηρακλείου «Ν. Καζαντζάκης», από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αερολιμένα Ηρακλείου, 58χρονη αλλοδαπή υπήκοος Γαλλίας, για διευκόλυνση εξόδου από τη xώρα, σε τρείς μη νόμιμους αλλοδαπούς, υπηκόους Συρίας και πλαστογραφία. Επιπλέον συνελήφθησαν και οι αλλοδαποί υπήκοοι Συρίας, ηλικίας 38, 21 και 56 ετών, για πλαστογραφία πιστοποιητικών.

Ειδικότερα, η 58χρονη συνόδευε τον 38χρονο, τον 21χρονο και την 56χρονη στον Κρατικό Αερολιμένα Ηρακλείου, κάνοντας χρήση πλαστών διαβατηρίων, προκειμένου να αναχωρήσουν από τη χώρα για Γερμανία.

Από τη διενεργηθείσα προανάκριση προέκυψε ότι η 58χρονη, σε προγενέστερο χρόνο, εντός του αεροδρομίου προμήθευσε τα συγκεκριμένα ταξιδιωτικά έγγραφα, προκειμένου να διευκολύνει την έξοδο τους από τη χώρα, ενώ η 58χρονη, η οποία είχε αφιχθεί από Παρίσι προχθές (03.07.2014), μετά την αναχώρηση των μη νόμιμων μεταναστών και της ίδιας, από το Ηράκλειο με προορισμό τη Γερμανία, θα επέστεφε στη χώρα της.

Το προανακριτικό έργο διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Αερολιμένα Ηρακλείου.

Τα πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα κατασχέθηκαν.

Οι συλληφθέντες, με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου, ενώ εξετάζεται η συμμετοχή της 58χρονης και σε άλλες ομοειδείς πράξεις.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook