Παγιδευμένο αυτοκίνητο εξερράγη σήμερα κοντά στο κοινοβούλιο στ Μογκαντίσου της Σομαλίας, μερικές εκατοντάδες μέτρα από το προεδρικό μέγαρο, προκαλώντας τον θάνατο τουλάχιστον τεσσάρων ανθρώπων, σύμφωνα με την αστυνομία και αυτόπτες μάρτυρες.
«Αυτοκίνητο παγιδευμένο με εκρηκτικά εξερράγη κοντά στο κοινοβούλιο. Στρατιώτες που φρουρούν το κτίριο απέτρεψαν το όχημα να πλήξει το στόχο του που ήταν η είσοδος του κοινοβουλίου. Οι φρουροί άνοιξαν πυρ από όλες τις πλευρές την ώρα που το όχημα πλησίαζε στο κοινοβούλιο. Υπάρχουν θύματα, αλλά επί του παρόντος δεν γνωρίζουμε λεπτομέρειες», δήλωσε ο Νουρ Αχμέντ, συνταγματάρχης της σομαλικής αστυνομίας.
Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες και αστυνομικούς που βρίσκονταν στο σημείο αυτό, υπάρχουν τουλάχιστον τέσσερις νεκροί και πολλοί τραυματίες.
«Όλη η περιοχή σείστηκε από μια τεράστια έκρηξη που σημειώθηκε κοντά στο κοινοβούλιο. Αμέσως οι υπηρεσίες ασφαλείας απέκλεισαν όλη τη γειτονιά και δεν μπορούμε να βρούμε από τα σπίτια μας», δήλωσε ο κάτοικος Φάραχ Σάμπντοου.
Δεν έχει γίνει ακόμη ανάληψη ευθύνης, αλλά οι ισλαμιστές Σεμπάμπ, που έχουν διασυνδέσεις με την Αλ Κάιντα, έχουν πραγματοποιήσει πολλές επιθέσεις εναντίον κυβερνητικών υπηρεσιών και κτιρίων, κυρίως εναντίον του κοινοβουλίου.
Στα τέλη Μαΐου, είχαν ανατινάξει παγιδευμένο αυτοκίνητο έξω από την πύλη του κοινοβουλίου και στη συνέχεια εισέβαλαν στο κτίριο, προκαλώντας το θάνατο πολλών ανθρώπων. Τότε, εκπρόσωπος των Σεμπάμπ είχε χαρακτηρίσει το κοινοβούλιο στρατιωτική περιοχή και νόμιμο στόχο.
Οι ισλαμιστές αντάρτες Σεμπάμπ ανέλαβαν επίσης την ευθύνη για τη δολοφονία την Πέμπτη ενός βουλευτή και του φρουρού του, καθώς οι δύο άνδρες έβγαιναν από ξενοδοχείο.

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook