Πολύωρη ταλαιπωρία ανέμενε περισσότερους από 2.000 επιβάτες δυο πλοίων, λόγω ατυχήματος που συνέβη νωρίς το πρωί του Σαββάτου στο λιμάνι της Ραφήνας.

Σύμφωνα με το Λιμενικό, κατά την διάρκεια του κατάπλου του πλοίου «Θεολόγος», το οποίο μετέφερε 35 επιβάτες, δέκα ΙΧ και πέντε φορτηγά από Ανδρο, Τήνο, Μύκονο, έσπασε κάβος λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Το «Θεολόγος», παρασυρόμενο από τους ανέμους, έκοψε την αριστερή άγκυρα του δεμένου πλοίου Σουπερφέρυ ΙΙ, και ακολούθως έμπλεξε η δεξιά άγκυρα στην προπέλα του πλοίου «Θεολόγος» το οποίο βρίσκεται έξω από το λιμάνι, σε απόσταση περίπου 70 μέτρων από την προβλήτα.

Στη συνέχεια έγινε ρυμούλκηση του «Θεολόγος» στο λιμάνι, προκειμένου να αποβιβαστούν οι επιβάτες του.

Οι 659 επιβάτες του συγκεκριμένου πλοίου, που είχε προγραμματισμένο δρομολόγιο στις 07.05 για Άνδρο, Τήνο, Μύκονο, θα προωθηθούν στον προορισμό τους με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας, ενώ το δρομολόγιο στις 07.50 του Σουπερφέρυ ΙΙ για τα ίδια νησιά, θα γίνει με καθυστέρηση μέχρι να επανατοποθετηθεί η αριστερή άγκυρα.

Με το Σουπερφέρυ ΙΙ πρόκειται να ταξιδέψουν 1.400 επιβάτες.
Λόγω των θυελλωδών ανέμων παρατηρούνται καθυστερήσεις στα δρομολόγια των πλοίων από τα νησιά, ωστόσο δεν έχει εκδοθεί απαγορευτικό απόπλου.

in.gr