Ζωντανός κάηκε ο 16χρονος Παλαιστίνιος, Μοχάμαντ Άμπου Χντέιρ, όπως δείχνουν τα πρώτα αποτελέσματα από τη νεκροψία.

«Η κύρια αιτία θανάτου του ήταν τα εγκαύματα» δήλωσε ο παλαιστίνιος γενικός εισαγγελέας, μιλώντας στο επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Wafa.

Στους πνεύμονες του 16χρονου βρέθηκαν στάχτες, τις οποίες «το αγόρι εισέπνευσε, ενώ καιγόταν ζωντανός».

Εγκαύματα κάλυπταν το 90% του σώματός του, ενώ το κεφάλι του είχε κοπεί. Κι άλλα δείγματα, όπως υγρά και ιστοί έχουν ληφθεί και περισσότερες ιατρικές εξετάσεις προκειμένου να ολοκληρωθεί η ιατροδικαστική έκθεση

Η νεκροψία στη σορό του εφήβου έγινε στο Τελ Αβίβ από ισραηλινούς γιατρούς.

Την Παρασκευή, χιλιάδες κάτοικοι της Ανατολικής Ιερουσαλήμ συνόδευσαν στην τελευταία του κατοικία τον νεαρό Παλαιστίνιο μέσα σε κλίμα έντασης που σημαδεύτηκε από συγκρούσεις.

Στο περιθώριο της κηδείας του 16χρονου, στη συνοικία Σουάφατ, σημειώθηκαν συγκρούσεις μεταξύ εκατοντάδων νεαρών Παλαιστίνιων και ισραηλινών αστυνομικών.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι τραυματίστηκαν ελαφρά 13 αστυνομικοί. Από την πλευρά των διαδηλωτών υπάρχουν περισσότεροι από 60 τραυματίες, μεταξύ των οποίων και ένας που χτυπήθηκε από αληθινές σφαίρες, σύμφωνα με την παλαιστινιακή Ερυθρά Ημισέληνο.

Σποραδικές συγκρούσεις σημειώθηκαν και σε άλλες συνοικίες της κατεχόμενης Ανατολικής Ιερουσαλήμ, ιδίως στην είσοδο της Πλατείας των Τεμενών, του τρίτου ιερότερου τόπου του Ισλάμ.

Ο Χντέιρ απήχθη το βράδυ της Τρίτης κοντά στο σπίτι του. Βρέθηκε νεκρός, καμένος ολοσχερώς, λίγες ώρες αργότερα κοντά σε ένα δάσος, στα δυτικά της πόλης.

Τα μέσα ενημέρωσης έκαναν λόγο για αντεκδίκηση και αυτόπτες μάρτυρες είπαν στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι ο ανήλικος απήχθη από Ισραηλινούς.

in.gr