Ο επιτροπή αγωνα συνταξιούχων ΟΑΕΕ Ηρακλείου της ΠΑΣΕΒΕ καταγγέλλει την σχεδιαζόμενη εκποίηση της περιοχής Κρατερού που έχει ενταχτεί στο ΤΑΙΠΕΔ προκειμένου να γεμίσει ο κουμπαράς για την αποπληρωμή του δημόσιου χρέους, ενός χρέους που το δημιούργησαν οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι και το πληρώνει ο λαός.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της:

Αρνούμαστε να γίνουμε ξένοι στον τόπο μας, αρνούμαστε να βλέπουμε τα παιδιά και τα εγγόνια μας να είναι αναγκασμένα να πληρώνουν για να απολαμβάνουν σήμερα όσα εμείς δημιουργήσαμε χθες με κόπους και βάσανα
Καμία άλλη επιλογή δεν μπορεί να υπάρχει που να ωφελεί τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους νέους και τις οικογένειες τους παρά να μείνει η περιοχή του Καρτερού δημόσια και προσβάσιμη σε όλους τους Ηρακλειώτες δωρεάν.

Το δικαίωμα της ελεύθερης πρόσβασης στις παραλίες μας είναι αδιαπραγμάτευτο. Καμία επιχειρηματική δράση σε δημόσια περιουσία. Ότι με κόπους και θυσίες δημιούργησαν γενιές εργαζομένων δεν είναι για ξεπούλημα για να ξεπληρωθούν τα χρέη που τα μονοπώλια έχουν συσσωρεύσει και φορτώνουν τώρα στο λαό.

Αξιοποίηση του Καρτερού προς όφελος του λαού σημαίνει : Να παραμείνει η περιοχή αποκλειστικά δημόσια. Να καθοριστεί το είδος των δραστηριοτήτων που θα αναπτυχθούν διασφαλίζοντας την εναρμόνιση της χρήσης του με τις λαϊκές ανάγκες για δωρεάν και απρόσκοπτη πρόσβαση σε όλους, προστασία της δημόσιας υγείας λουόμενων και επισκεπτών, προστασία – αναβάθμιση των αρχαιολογικών χώρων.

Απαιτουμε:
• Να μην γίνει ο Καρτερός τσιφλίκι κανενός μεγαλοεπιχειρηματία ντόπιου η ξένου.
• Να ματαιωθεί οποιαδήποτε ιδιωτικοποίηση ώστε να παραμείνει η περιοχή του Καρτερού αποκλειστικά δημόσια και να αξιοποιηθεί για δωρεάν και απρόσκοπτη πρόσβαση για όλους.
• Διεκδικούμε δωρεάν εισιτήριο με τα μέσα μαζικής μεταφοράς, ειδικά από και προς τις περιοχές Καρτερού, Γουρνών και Αμμουδάρας για όλους τους άνεργους, τους φοιτητές, μαθητές, συνταξιούχους.

Η επιτροπή αγώνα συνταξιούχων ΟΑΕΕ της ΠΑΣΕΒΕ καταγγέλλει επίσης την απαράδεκτη στάση της πλειοψηφίας του συνδέσμου συνταξιούχων του ΟΑΕΕ που αρνήθηκε στην πρόσφατη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου να στηρίξει την πρόταση της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Συνταξιούχων ΟΑΕΕ που σπειρώνεται στην ΠΑΣΕΒΕ, ώστε να βγει ψήφισμα διαμαρτυρίας για το επιχειρούμενο ξεπούλημα της περιοχής Καρτερου. Για άλλη μια φορά ο κυβερνητικός συνδικαλισμός αποδεικνύεται επικίνδυνος όταν πρόκειται για τα λαϊκά συμφέροντα, με την στάση του εξυπηρετεί άψογα την Κυβερνητική πολιτική και τις διάφορες πλευρές της.
Οι συνταξιούχοι του ΟΑΕΕ να καταδικάσουν αυτήν την στάση της πλειοψηφίας, η πάλη για την αλλαγή συσχετισμών, την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής είναι η μόνη διέξοδος.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook