Ο Γιάννης Αμαραντίδης ξεκίνησε το Σάββατο 5 Ιουλίου από τον Όλυμπο, από τα 2.912 μέτρα και σκοπεύει να διασχίσει με ποδήλατο την Αλβανία- Μαυροβούνιο- Βοσνία Ερζεγοβίνη- Κροατία- Σλοβενία-Σερβία- Ουγγαρία (Καρπάθια)-Ρουμανία- Βουλγαρία και μέσα από μια διαδρομή 3.600 χλμ θα επιστρέψει στην Ελασσόνα.

Όπως ανέφερε ο κ. Αμαραντίδης στο larissatv.gr, η προσπάθεια αυτή συνδυάζει την προβολή του Θεσσαλικού Ολύμπου και τη διάδοση του εθελοντικού κινήματος ποδηλατών www.warmshowers.org μέσα από το οποίο ποδηλάτες από όλα τα μέρη του πλανήτη φιλοξενούνται, γνωρίζουν νέες περιοχές και ασκούν το αγαπημένο τους χόμπι. Μέσα από την ιστοσελίδα αυτή, τους τελευταίους μήνες πάνω από 50 ποδηλάτες από όλο τον κόσμο έχουν επισκεφτεί την Ελασσόνα και έχουν βιώσει τη μοναδικότητα του Ολύμπου και τη ζεστή φιλοξενία των κατοίκων της περιοχής.

Για το εγχείρημα αυτό ήδη έχουν ενημερωθεί οι αθλητικοί ποδηλατικοί σύλλογοι των χωρών, από όπου θα περάσει ο Ελασσονίτης ποδηλάτης, αφού έχει γίνει ήδη κινητοποίηση στις χώρες μέσω των social media. Σε όλη τη διάρκεια του ταξιδιού του, στην ιστοσελίδα restorebicycles.com/blog θα ανεβαίνουν συνεχώς φωτογραφίες από τη διαδρομή και τις πόλεις που επισκέπτεται, ενώ στη σελίδα θα υπάρχει και τουριστικό υλικό της Θεσσαλίας.iefimerida.gr