Θύελλα αντιδράσεων έχουν προκαλέσει οι αποφάσεις της κυβέρνησης για τις αποκρατικοποιήσεις, αλλά και τα νέα οικονομικά μέτρα που προωθούνται στο πλαίσιο του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος. Ένα-ένα τα συνδικάτα εργαζομένων σε διάφορους τομείς ξεκινούν κινητοποιήσεις, ενώ ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ προανήγγειλαν νέο συλλαλητήριο στις 4 Ιουνίου στην πλατεία Κλαυθμώνος (11 π.μ.) και πανελλαδική απεργία, πιθανότατα στις 21 Ιουνίου. 
Τα δύο μεγαλύτερα συνδικάτα της χώρας τονίζουν σε ανακοίνωσή τους ότι οι πολίτες είναι αντιμέτωποι με μία νέα καταιγίδα αντιλαϊκών και αντεργατικών μέτρων, σε συνέχεια της αποτυχημένης συνταγής του μνημονίου, που θα οδηγήσουν σε κοινωνική βαρβαρότητα και νέα αδιέξοδα.
«Μέτρα που δυστυχώς κινούνται στον ίδιο φαύλο κύκλο διεύρυνσης του χρέους και του ελλείμματος βυθίζοντας τη χώρα σε ακόμη μεγαλύτερη ύφεση» λέει χαρακτηριστικά η ΓΣΕΕ, με την ΑΔΕΔΥ να συμπληρώνει ότι με αυτά τα μέτρα το βιοτικό επίπεδο της συντριπτικής πλειοψηφίας των Ελλήνων θα μειωθεί περαιτέρω κατά τουλάχιστον 20%.
Τα συνδικάτα κατηγορούν κυβέρνηση και τρόικα ότι «εκποιούν τα πάντα υποθηκεύοντας κάθε παραγωγική προοπτική για την ανάπτυξη της χώρας» τη στιγμή που χρειάζονται «μέτρα αναδιανομής εισοδημάτων και αναπτυξιακές πρωτοβουλίες».
Από την πλευρά του το ΠΑΜΕ έχει προγραμματίσει για το Σάββατο, 28 Μαΐου, συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σε διάφορες πόλεις της χώρας. Στην Αθήνα η συγκέντρωση θα γίνει στην πλατεία Ομονοίας (11 π.μ.).
Επίσης, για δεύτερη ημέρα συνεχίζεται η κατάληψη στα γραφεία της διοίκησης του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, από εργαζομένους που αντιδρούν ιδιωτικοποίησή του.
Μιλώντας την Τρίτη στον Βήμα 99,5 ο εκπρόσωπος των εργαζομένων, Αντώνης Δεληχάτσιος, προειδοποίησε ότι θα υπάρξουν κι άλλες κινητοποιήσεις και τόνισε ότι το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο δεν είναι βάρος για τον κρατικό προϋπολογισμό.
Με ανακοίνωσή του ο σύλλογος των εργαζομένων του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου αναφέρει μεταξύ άλλων: «Το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, η ασπίδα του μικροαποταμιευτή, παραδίνεται στους ιδιώτες ντόπιους και ξένους τραπεζίτες. Ο φτωχός Έλληνας αποταμιευτής παραδίδεται στο αχόρταγο και αδηφάγο τραπεζικό κατεστημένο».
Κινητοποιήσεις ξεκίνησαν και οι εργαζόμενοι στον ΟΛΠ, που από το βράδυ της Τρίτης πραγματοποιούν καθιστική διαμαρτυρία στην Ακτή Ξαβερίου. Τόσο οι εργαζόμενοι στον ΟΛΠ όσο και στον ΟΛΘ υποστηρίζουν ότι η κυβέρνηση δεν έχει ούτε την πολιτική ούτε την κοινωνική νομιμοποίηση να πουλήσει τα λιμάνια.
Συγκέντρωση μπροστά από τα κεντρικά γραφεία της ΔΕΗ στην οδό Χαλκοκονδύλη προγραμματίζει για τις 6 το απόγευμα της Τετάρτης η ΓΕΝΟΠ.
Σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία επαναλαμβάνει ότι σε αυτούς «που για 18 μήνες διακυβέρνησης της χώρας χάραξαν το δικό τους χάρτη εξόδου από την κρίση και αυτοί που μετά από 6 χρόνια διακυβέρνησης της χώρας προσέφυγαν στο Ζάππειο 2 για να εξειδικεύσουν τις προτάσεις εξόδου από την κρίση, τους υπενθυμίζουμε ότι δεν είναι ιδιοκτήτες της ΔΕΗ και δεν έχουν τη δημοκρατική νομιμοποίηση να ιδιωτικοποιήσουν και να παραδώσουν σε τρίτους τη ΔΕΗ».
Επίσης, 24ωρη προειδοποιητική απεργία πραγματοποιούν σήμερα, Τετάρτη, οι εργαζόμενοι στην ΟΠΑΠ ΑΕ και στην ΟΠΑΠ Υπηρεσιών, διαφωνώντας με την πρόθεση της κυβέρνησης να ιδιωτικοποιήσει τον Οργανισμό.
Τέλος, με κήρυξη 48ωρης απεργίας και δυναμικές κινητοποιήσεις κάθε μορφής, απάντησε η ΟΜΕ-ΟΤΕ στα σχέδια της κυβέρνησης να προχωρήσει στην πώληση του ποσοστού που κατέχει το Δημόσιο στον ΟΤΕ. Παράλληλα, η ΟΜΕ-ΟΤΕ κάλεσε τη ΓΣΕΕ να αναλάβει τον συντονισμό των κινητοποιήσεων στις ΔΕΚΟ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook