Συγκέντρωση στην Κοζάνη το πρωί της Δευτέρας και μεγάλο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα την Τετάρτη κατά την ψήφιση του νομοσχεδίου για τη «μικρή ΔΕΗ», είναι η απάντηση της ΓΕΝΟΠ στην επιστράτευση.

Το Δ.Σ είχε πολύωρη συνεδρίαση με τη συμμετοχή και των νομικών συμβούλων, οι οποίοι τους παρουσίασαν το Φ.Ε.Κ της επιστράτευσης και τους εξήγησαν τις νομικές συνέπειες αν δεν πειθαρχήσουν.

«Η άρνηση παραλαβής του φύλλου πορείας επισείει τρίμηνη φυλάκιση. Και μετά, όποιος έχει καταδίκη θα απολυθεί. Δεν μπορεί το σωματείο να προτείνει κάτι τέτοιο στους εργαζόμενους», λέει στο newpost ο ταμίας της ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ Γιώργος Αδαμίδης.

Όσο για τις καταλήψεις κτιρίων της ΔΕΗ, οι… ελπίδες τους τώρα είναι στους πολίτες.

«Τα κτίρια είναι επιταγμένα δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα», λέει ο Γιώργος Αδαμίδης, όμως νωρίτερα είχε κάνει έμμεση έκκληση στις τοπικές κοινωνίες: «Δεν μπορούμε να ξέρουμε τί είδους πρωτοβουλίες θα αναλάβουν», είπε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα ο Γιώργος Αδαμίδης θεωρεί, όπως λέει στο newpost, «την αγωνία των ΜΜΕ για το πώς θα αντιδράσει η ΓΕΝΟΠ στην επιστράτευση, ως προσπάθεια να δικαιολογηθεί εκ των υστέρων η αυταρχική απόφαση της κυβέρνησης».

newpost.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook