Oι αγορές βλέπουν σημαντικές ευκαιρίες για επενδύσεις στην Ελλάδα, τονίζει ο Τζέιμι Ντάιμον, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της JPMorgan, επισημαίνοντας, ωστόσο, ότι είναι σημαντικό για τη χώρα να προσφέρει ένα σταθερό περιβάλλον στους επενδυτές.

“Είναι σημαντικό για την Ελλάδα να προσφέρει σταθερό περιβάλλον στους επενδυτές για να παίρνουν μελετημένες αποφάσεις και να τοποθετούν κεφάλαια χωρίς γραφειοκρατία και περίπλοκες διαδικασίες”, είπε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της JPMorgan σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Τα Νέα. “Oι αγορές πιστεύουν ότι υπάρχουν σημαντικές ευκαιρίες για επενδύσεις στην Ελλάδα. Oμως οι ελληνικές επενδύσεις πρέπει να ανταγωνιστούν άλλες παγκόσμιες ευκαιρίες», σημείωσε.

«Στη JPMorgan δεν είμαστε φίλοι μόνο στα εύκολα. ρισκόμαστε στην Ελλάδα εδώ και 50 χρόνια και θα είμαστε εδώ και στο μέλλον. Βοηθήσαμε τη χώρα να αντλήσει χρήματα από τις κεφαλαιαγορές και συνδράμαμε τις τράπεζες σε δύσκολες εποχές βοηθώντας στην ανάκαμψη” δήλωσε ο -με ελληνικές ρίζες, τρίτης γενιάς, εγγονός Λάκωνα- Ντάιμον που ξεκίνησε την καριέρα από τη θυγατρική της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη.

«Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι που ήμασταν μέρος της ομάδας αναδόχων που επανέφερε την Ελλάδα στις αγορές τον περασμένο Απρίλιο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Ντάιμον, που επρόκειτο να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, ματαίωσε το ταξίδι του στην Αθήνα καθώς διαγνώσθηκε με καρκίνο.

newmoney.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook