Τελευταία ενημέρωση 19:03

Μετά από πάνω απο 24 ώρες η μεγάλη πυρκαγιά στο Αντισκάρι του δήμου Φαιστού τέθηκε πλέον υπο πλήρη έλεγχο.

Αυτή την ώρα δεν υπάρχουν ενεργά μέτωπα, ωστόσο ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις βρίσκονται στην περιοχή επεμβαίνοντας άμεσα σε κάθε περίπτωση αναζωπύρωσης.

Χθες η φωτιά ήταν ανεξέλεγκτη, ευτυχώς όμως, σήμερα οι καιρικές συνθήκες δεν στάθηκαν εμπόδιο στο έργο της κατάσβεσης.

Η χθεσινή κατάσταση ήταν δραματική καθώς οι θυελλώδεις άνεμοι έφταναν τα 10 μποφόρ με αποτέλεσμα το μέτωπο της φωτιάς να φύγει από κάθε έλεγχο.

Μάλιστα, κινδύνεψαν να εγκλωβιστούν 8 πυροσβέστες στη φωτιά ενώ στη συνέχεια έγινε έκκληση να απομακρυνθούν οι κάτοικοι από γειτονικούς οικισμούς.

Στο πέρασμά της η φωτιά έχει κάψει μια κατοικία και έχει αποτεφρώσει εκατοντάδες στρέμματα γεωργικής έκτασης, βοσκοτόπους,αιγοπρόβατα και θερμοκήπια, ενώ σήμερα δεν απείλησε κατοικημένες περιοχές.

Να σημειωθεί πως ακόμη και στα θερμοκήπια που δεν κάηκαν, οι υψηλές θερμοκρασίες που αναπτύχθηκαν κατάστρεψαν ολοσχερώς την παραγωγή κηπευτικών που ήταν στο στάδιο της συγκομιδής,

Συνελήφθη ένας ύποπτος και αναζητείται ένας ακόμη

Στο πλαίσιο της έρευνας οι αρχές έχουν καταλήξει σε δυο κατοίκους της περιοχής οι οποίοι φέρονται να ευθύνονται για την πρόκληση της μεγάλης αυτής πυρκαγιάς.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε \”μετά από τις συντονισμένες ενέργειες των πυροσβεστικών ανακριτικών υπαλλήλων του Κλιμακίου Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού Κρήτης, αναζητούντο προς σύλληψη στα πλαίσια του αυτοφώρου από το Α.Τ. Μοιρών, ο ημεδαπός Γ.Κ. κάτοικος Δ.Κ. Αντισκαρίου του Δ. Φαιστού και ο Γ.Κ. κάτοικος Δ.Κ. Αντισκαρίου του Δ. Φαιστού, ως υπαίτιοι της πυρκαγιάς.\”

Σύμφωνα με πληροφορίες συνελήφθη ένας απο τους δύο, και συγκεκριμένα ένας 47χρονος κτηνοτρόφος της περιοχής.

Flashnews.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook