Μετά από ένα μέτριο ξεκίνημα της χρονιάς, ο περσινός πρωταθλητής Red Bull X-Fighters, ο Γάλλος Thomas Pagès, επέστρεψε αποφασισμένος στην αρένα Las Ventas της Μαδρίτης για να γράψει ιστορία, εκτελώντας το πρώτο «Bike Flip» που έχει γίνει ποτέ σε επίσημη διοργάνωση.

Ο Thomas Pagès είναι ένας «ψυχρός εκτελεστής» σαν αναβάτης, όμως αυτή την φορά έπρεπε να βρεθεί σε φόρμα ώστε να κατακτήσει την πρώτη του νίκη κατά την 13η συνεχόμενη φορά που το Red Bull X-Fighters διεξάγεται στην Μαδρίτη.

Σε μία μάχη που χωρίς αμφισβήτηση είχε τη μεγαλύτερη εξέλιξη στην ιστορία του παγκόσμιου freestyle motocross, ο Pagès ήταν ο καλύτερος ανάμεσα στους κορυφαίους, κλειδώνοντας την πρώτη θέση του βάθρου με το «Bike Flip» που όλοι περίμεναν.

Οι αναβάτες που βρέθηκαν στην δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα, ο Αυστραλός Josh Sheehan και ο Νεοζηλανδός Levi Sherwood, προσέφεραν επιδόσεις που απλά θα τους έκαναν νικητές σε κάποιον άλλο γύρο.

O Sheenan ήταν σαν να πετούσε εκτελώντας τρεις φορές μέσα στην ίδια βραδιά ένα διπλό backflip, και ο Sherwood παρουσίασε το νέο του «Rowedova Flip», το οποίο παραδοσιακά εκτέλεσε άψογα.

Και οι τρεις τους έπρεπε να εκτελέσουν τρικ με υψηλό ρίσκο σε κάθε σκέλος της διοργάνωσης, ώστε να καταφέρουν να φτάσουν στα τελικά της διαδικασίας.

Η ατμόσφαιρα ήταν ηλεκτρισμένη στην αρένα ταυρομαχιών Las Ventas, με 23.000 φαν να έχουν εξαντλήσει τα εισιτήρια και να σχηματίζουν μία θάλασσα από λευκό και κόκκινο. Το κοινό πανηγύριζε έντονα, σηματοδοτώντας παράλληλα την έναρξη του φεστιβάλ του San Fermín στην Μαδρίτη.

Ο Pagès σκόρπισε τον εξοπλισμό του στο κοινό και ο Sheehan βούτηξε ο ίδιος μέσα στην λαοθάλασσα, την ώρα που δεκάδες πυροτεχνήματα γέμιζαν τον ουρανό.

Καθώς οι αναβάτες δέχονταν τα τρόπαιά τους, ο Pagès δήλωσε «Είμαι τόσο ευτυχισμένος. Οι επιδείξεις μας εδώ ήταν τόσο φορτωμένες με υψηλού επιπέδου τρικ, που έκαναν την βραδιά να μοιάζει με διαγωνισμό για το καλύτερο τρικ, όπου κάθε μα κάθε κόλπο θα μπορούσε να είναι το καλύτερο».

Καθώς ο Sherwood, ο πρωταθλητής του 2012, έχει κερδίσει τους δύο πρώτους γύρους της χρονιάς, η επάνοδος του πρωταθλητή του 2013 Pagès αναζωπυρώνει τις ελπίδες του στο κυνήγι του τίτλου. Και είναι βέβαια λενας ακόμη οδηγός που παίζει δυνατά στο παιχνίδι, ο Sheenan, ο οποίος έχει δύο δεύτερες θέσεις μέχρι στιγμής στο ενεργητικό του.

Τα πυροτεχνήματα θα συνεχίσουν στις 19 Ιουλίου στο Μόναχο της Γερμανίας, όπου και για πρώτη φορά στην ιστορία του FMX, ολόκληρη η διαδρομή θα επιπλέει επάνω σε μία λίμνη.newsbeast.gr