Στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων «Ηράκλειο-Καλοκαίρι 2014», σήμερα Δευτέρα 07 Ιουλίου πραγματοποιούνται 3 παράλληλες εκδηλώσεις:

1. Στο κηποθέατρο «Ν. ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗ» και ώρα 21.30 το Χοροθέατρο «ΔΑΓΙΠΟΛΙΣ» παρουσιάζει την παράσταση σύγχρονου χορού «ΠΝΕΙ» (Έχει Πνοή)

«ΠΝΕΙ» (Έχει πνοή)

Η παράσταση είναι εμπνευσμένη απ’ την μοναδική ωραιότητα των ακρωτηριασμένων αγαλμάτινων σωμάτων της κλασσικής αρχαιότητας, και των σωμάτων με αναπηρία.

Η καρδιά του μάρμαρου……… τόση ακεραιότητα σ’ ένα συχνά τσακισμένο, απ’ το χρόνο και την ανθρώπινη βαρβαρότητα, μα πάντα τόσο μοναδικό άγαλμα – γλυπτό της αρχαιότητας. Τότε που το ανθρώπινο σώμα, το σέβονταν και το τιμούσαν για την ωραιότητα και τη δύναμή του.. Η καρδιά του μάρμαρου… Πόση ομορφιά ….

Για να ανθίσει να λάμψει και να αναδυθεί το \”ωραίο\”, πάντα περνά πρώτα από τον \”μακελάρη\” του. Λένε πως στη βάση του ουράνιου τόξου (μετά την καταιγίδα) κρύβεται πάντα ένας θησαυρός.

Μια σκηνή πεδίο σύγκρουσης με τον εαυτό, με τους δαίμονές μας, με τους άλλους, με τους δαίμονες των άλλων. Μια σκηνή κόλαση… φωτιά, ένα \”πύρινο αλώνι”. Αλλά και μια σκηνή που μεταμορφώνεται τελικά σε ολάνθιστο κήπο με τα πιο όμορφα λουλούδια… που δεν θα είχαν γίνει ποτέ τόσο όμορφα, τόσο ευωδιαστά, τόσο μοναδικά, αν πρώτα δεν είχαν περάσει από όλο αυτό το μακελειό.

Συντελεστές:
Σύλληψη –Χορογραφία : Γιώργος Χρηστάκης
Δραματουργία: Αναστάσης Κολοβός
Μουσική – εκτέλεση: Κώστας Λειβαδάς
Ερμηνεύουν: ΑντώνηςΚαφετζόπουλος, ΆνναΦόνσου
Χορεύουν – ερμηνεύουν: Βιβή Ρωμανά, Ειρήνη Μαυροματάκη
Δημήτρης Γρίντζος, Αναστάσης Κολοβός, Σωτήρης Ταχτσόγλου
Κώστας Καπετάνιος, Γιάννης Σιδηρόπουλος, Γεωργία Κατσάνου
Αθανασία Κούσουλα, Αγγελική Μητροπούλου
Μαρίνα Κουτρουμπά, Κωνσταντίνα Γκουζούλη και Γιώργος Χρηστάκης

2. Στο κηποθέατρο «Μ. ΧΑΤΖΙΔΑΚΙ» και ώρα 21.30 η Ένωση Φιλολόγων Ν.Η. και ο Δήμος Ηρακλείου οργανώνουν αφιέρωμα στον Μάνο Χατζιδάκι με την συμπλήρωση 20 χρόνων από το θάνατό του με τίτλο «Σ΄ ΕΝΑΝ ΑΛΛΟ ΟΥΡΑΝΟ…» με Είσοδο Ελεύθερη.

Πρόγραμμα:
1. Μ. Χατζιδάκις: «Ο Μεγάλος Ερωτικός: Κύκλος τραγουδιών σε ποίηση Οδυσσέα Ελύτη, Νίκου Γκάτσου, Κωνσταντίνου Καβάφη, Διονυσίου Σολωμού, Σαπφούς, Μυρτιώτισσας, Γεωργίου Σαραντάρη, Παντελή Πρεβελάκη, Γεωργίου Χορτάτζη και Σολομώντος.
2. «Ματωμένος Γάμος» Έργο του F.G. Lorka σε απόδοση Ν. Γκάτσου, έργο 3Α.
3. «Οι γειτονιές του φεγγαριού», κύκλος τραγουδιών για φωνή και πιάνο.
Συμμετέχουν:
Αθανασοπούλου Λίντα: κοντράλτο
Κριτσωτάκη Διαμάντη: μέτσο σοπράνο

Στο πιάνο: η Ευγενία Ψαρουδάκη.
Κείμενα-αναγνώσεις: Περαντωνάκης Αντώνης- μέλη της ΘΟΚΝΗ
Φιλολογική επιμέλεια: Σκλάβου Λίζα

3. Στο Ανοικτό Θέατρο «ΠΥΛΗ ΒΗΘΛΕΕΜ» και ώρα 21.30, η Ερασιτεχνική Ομάδα Χορού «ΕΧΤΑΓΗ» παρουσιάζει την 2η παράσταση του έργου «Τ» με Είσοδο Ελεύθερη.

Η ερασιτεχνική ομάδα χορού «Εχταγή» παρουσιάζει το έργο «Τ», μια σειρά από χορευτικά και ηχητικά τοπία που πραγματεύονται, μέσα από σύμβολα του αρχαίου κρητικού πολιτισμού, ερωτήματα όπως το ανθρώπινο αδιέξοδο, την έλλειψη αλλά και την πορεία προς την αυτογνωσία, την ενηλικίωση και την αναμέτρηση με το άγνωστο.

Σύλληψη και χορογραφία: Όλια Λυδάκη
Ερμηνεύουν: Ιωάννα Βασσάκη, Κωνσταντίνος Θοδωρής, Σόφη Πανέρη, Ευεποίνα Παντελέρη, Χαρά Σιμιτζή, Εβίτα Τσακαλάκη
Παραγωγή, υποστήριξη, διοργάνωση: Ανάπτυξη Αθλητισμού Ηρακλείου, Jam Art company, Κέντρο Χορού Δήμου Ηρακλείου

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook