Κινητοποίηση πραγματοποίησε χθες, Κυριακή 6 ιουλίου, η Κομματική Οργάνωση Ηρακλείου του ΚΚΕ στην παραλία του Καρτερού ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της ακτής και της πρώην αμερικανικής βάσης των Γουρνών.

Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται:

\”Η κυβέρνηση έχει βάλει στο στόχαστρο 251 στρέμματα κατά μήκος των ακτών στον Καρτερό, τα οποία σύντομα θα ιδιωτικοποιηθούν – είτε μέσω ΤΑΙΠΕΔ είτε με άλλο τρόπο – την πρώην αμερικάνικη βάσης Γουρνών, ενώ προχωρούν ολοταχώς στη παράδοσή σε επιχειρηματικούς ομίλους οι εκτάσεις στην Αλικαρνασσό και τα Λινοπεράματα μετά την απομάκρυνση του αεροδρομίου και της ΔΕΗ αντίστοιχα.

Για την πρώην αμερικανική βάση των Γουρνών οι τελευταίες εξελίξεις ξεκαθαρίζουν τις προθέσεις της συγκυβέρνησης ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για την εξέλιξη που επιχειρείται: παράδοση άμεσα σε ιδιώτες για την εγκατάσταση μεγάλων επενδύσεων προς ενίσχυση της κερδοφορίας τους. Εξέλιξη για την οποία μάλλον θα χαίρονται οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ, αφού εξασφαλίζεται ήπια ανάπτυξη και εναρμόνιση με το ΣΧΟΑΠ την οποία διεκδικούσαν.

Αξιοποίηση του Καρτερού και συνολικά των περιοχών αυτών για μας σημαίνει: Να παραμείνει η περιοχή αποκλειστικά δημόσια. Να διασφαλιστούν πόροι για την κατασκευή, συντήρηση και λειτουργία του.

Να καθοριστεί το είδος των δραστηριοτήτων που θα αναπτυχθούν διασφαλίζοντας την εναρμόνιση της χρήσης του με τις λαϊκές ανάγκες για δωρεάν και απρόσκοπτη πρόσβαση σε όλους, προστασία της δημόσιας υγείας λουόμενων και επισκεπτών, προστασία – αναβάθμιση των αρχαιολογικών χώρων.

Σε αυτό το πλαίσιο το ΚΚΕ καλεί το λαό και τη νεολαία:

• Να εκφράσουν την αντίθεσή τους σε οποιαδήποτε μορφή ιδιωτικοποίησης του Καρτερού και κάθε δημόσιας έκτασης και υποδομής.

• Να οργανώσουν την πάλη τους ώστε να ματαιώσουν οποιαδήποτε ιδιωτικοποίηση.

• Να παραμείνει η περιοχή της Καρτερού αποκλειστικά δημόσια και να αξιοποιηθεί για δωρεάν και απρόσκοπτη πρόσβαση για όλους.

• Να διεκδικήσουν δωρεάν εισιτήριο με τα μέσα μαζικής μεταφοράς, ειδικά από και προς τις περιοχές Καρτερού, Γουρνών και Αμμουδάρας για όλους τους άνεργους, τους φοιτητές, μαθητές, συνταξιούχους.

• Αναβάθμιση και κατασκευή υποδομών για την κάλυψη των αυξημένων λαϊκών αναγκών στους τομείς της Παιδείας, Υγείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού, Αναψυχής και Κοινωνικής Πρόνοιας στην πρώην αμερικανική βάση Γουρνών.\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook