Σωματοφύλακας του Τούρκου πρωθυπουργού Ερντογάν εντόπισε και απομάκρυνε έναν άντρα που είχε όπλο και θέλησε να εισχωρήσει στη συνοδεία του Τούρκου πρωθυπουργού, καθώς εκείνος κατέβαινε από το λεωφορείο των επισήμων που τον μετέφερε στην πόλη Σαμψούντα, στη Μαύρη θάλασσα.
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε μεταβεί χθες στην περιοχή Canikli της Σαμψούντας για να εγκαινιάσει το νέο κτήριο των δημοτικών υπηρεσιών. Όταν ο Τούρκος πρωθυπουργός κατέβηκε από το λεωφορείο των επισήμων ένας άγνωστος άντρας προσπάθησε να μπει ανάμεσα σε αξιωματούχους του κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ), αλλά ένας από τους σωματοφύλακες του Ερντογάν διαπίστωσε ότι ο άγνωστος είχε όπλο και τον απομάκρυνε.
Η αστυνομία συνέλαβε τον άντρα και έχει ανακοινώσει ότι δεν πρόκειται για αστυνομικό ή αξιωματικό.
Ο Τούρκος πρωθυπουργός δεν αντιλήφθηκε το περιστατικό και κατευθύνθηκε στο σημείο της ομιλίας του, όπου υποσχέθηκε στους παρευρισκόμενους, πως αν εκλεγεί πρόεδρος της χώρας στις προεδρικές εκλογές του Αυγούστου, θα είναι ένας «ενεργός πρόεδρος». Ο Ερντογάν δήλωσε: «Εμείς δεν βλέπουμε την προεδρία σαν καρέκλα, να πάμε να ξεκουραστούμε και να συμμετέχουμε μόνο σε μερικές συνεδριάσεις, θα ασχοληθούμε με τις υποβρύχιες σήραγγες, το αεροδρόμιο, την γέφυρα της Κωνσταντινούπολης και τους δρόμους του Tekkeköy».
Η επιλογή του Ερντογάν να μιλήσει στην Σαμψούντα εμπεριέχει συμβολισμούς, αφού από αυτή την πόλη ξεκίνησε ο Κεμάλ Ατατούρκ τον πόλεμο για την «ανεξαρτησία της Τουρκίας» το 1919.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook