Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι ενέργειες του Συνδέσμου Εξαγωγέων Κρήτης για την προβολή και την προώθηση των Κρητικών προϊόντων και την ανάπτυξη της εξωστρέφειας των Κρητικών επιχειρήσεων, αλλά και την ενημέρωση των επιχειρηματιών της Κρήτης για νέες αγορές και τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσουν για τη διείσδυσή τους σε αυτές.
Ο ΣΕΚ για την ανάπτυξη της εξωστρέφειας των Κρητικών επιχειρήσεων εξασφάλισε δωρεάν χώρο 60 τ.μ. στη 36η Διεθνή Έκθεση Κύπρου, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης και τον Ελληνικό Οργανισμό Εξωτερικού Εμπορίου. Στην έκθεση, η οποία πραγματοποιήθηκε κατά το διάστημα 6 – 15 Μαΐου στη Λευκωσία, συμμετείχαν 12 επιχειρήσεις, οι οποίες είχαν τη δυνατότητα να παρουσιάσουν τα προϊόντα τους και να επεκτείνουν ή να αναζητήσουν νέες εμπορικές επαφές στην Κύπρο. Η φετινή διοργάνωση ήταν αναβαθμισμένη και προβλήθηκαν όλοι οι τομείς του εμπορίου, της οικονομίας και γενικότερα της επιχειρηματικής δραστηριότητας. 
Ο Πρόεδρος του ΣΕΚ, κος Καλαμπόκης, συμμετείχε στο 2ο Συνέδριο «ΚΡΗΤΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ & ΥΓΕΙΑ», το οποίο πραγματοποιήθηκε στις 14 & 15 Μαΐου στο Ρέθυμνο με εισήγηση για τις «Εξαγωγές Κρητικών προϊόντων – CRETACERT», αναλύοντας την πορεία των εξαγωγών των προϊόντων της Κρήτης και ενημερώνοντας για τον Φορέα CRETACERT και το έργο του. Το Συνέδριο έστειλε για μία ακόμα φορά μήνυμα για τη σπουδαιότητα και τα μοναδικά οφέλη της Κρητικής Διατροφής.
Πέρα από τις πρόσφατα πραγματοποιημένες δράσεις του ΣΕΚ, πολλές είναι και οι ενέργειες που προγραμματίζονται για το προσεχές διάστημα. Μία αυτές τις ενέργειες είναι η πραγματοποίηση σεμιναρίου εξωστρέφειας με θέμα «HOW TO DO BUSINESS IN USA», σε συνεργασία με το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο, στα πλαίσια του μνημονίου συνεργασίας που υπέγραψαν οι δύο φορείς και σε συνέχεια των αντίστοιχων σεμιναρίων στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. 
Το σεμινάριο προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί τον επόμενο μήνα στην Κρήτη και σκοπός του είναι να παρουσιάσει στην ελληνική επιχειρηματική κοινότητα της Κρήτης την αγορά των ΗΠΑ, η οποία αποτελεί τη μεγαλύτερη αγορά στον κόσμο, να εστιάσει στις επιχειρηματικές ανάγκες, στρατηγικές και διαδικασίες που πρέπει να ακολουθήσουν οι ελληνικές εταιρείες και να ενημερώσει τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις για εισαγωγές και εξαγωγές προϊόντων και υπηρεσιών, κοινοπραξίες και ξένες άμεσες επενδύσεις στις ΗΠΑ.
Τέλος, προγραμματίζεται μία σειρά ενημερωτικών ημερίδων, με στόχο την αποτελεσματικότερη πληροφόρηση των επιχειρηματιών για τα νέα της αγοράς και τις ευκαιρίες που μπορούν να επωφεληθούν προκειμένου να ενισχύσουν την παρουσία τους στον εξαγωγικό κλάδο της διεθνούς αγοράς.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook