Τρεις ώρες ποδήλατο έκανε το Σάββατο τo "μαύρο πρόβατο" της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί, κάνοντας ένα ευχάριστο διάλειμμα από το σκάνδαλο διαφθοράς που απειλεί το πολιτικό του μέλλον.

Ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας που κρίθηκε ύποπτος για άσκηση αθέμιτης επιρροής και δωροδοκία δικαστικού, εθεάθη σε δρόμο της περιοχής "Le Lavandu" να απολαμβάνει το αγαπημένο του άθλημα, την ποδηλασία, υπό το άγρυπνο βλέμμα ενός σωματοφύλακα. Φορώντας ένα λευκό μακό μπλουζάκι, αθλητικό σορτς και παπούτσια, το γαλλικό δίκτυο "BFMTV" επισημαίνει πως, ο πρώην ένοικος της Γαλλίας ξέκλεψε λίγο χρόνο για να επισκεφθεί το "Cap negre", όπου διατηρεί εξοχική κατοικία με την τρίτη σύζυγό του,Κάρλα Μπρούνι.

Παίζοντας στα δάκτυλα το παιχνίδι της επικοινωνίας,ο Σαρκοζί ήθελε επίσης να δείξει στον γαλλικό λαό ότι είναι σε... φόρμα, πανέτοιμος να αντιμετωπίσει την Δικαιοσύνη και όλους όσοι επιθυμούν να τον εξευτελίσουν. Το ποδήλατό του που φέρει και την...υπογραφή του (με καλλιτεχνικά γράμματα "Nicolas Sarkozy"), είναι προϊόν γαλλικής εταιρείας, αναφέρει το γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο. Μάλιστα,στη διάρκεια της τρίωρης...ποδηλατάδας, άφησε δύο περαστικούς και φανατικούς ποδηλάτες να φωτογραφηθούν μαζί του χαρίζοντάς τους διάπλατο χαμόγελο.

Στις ανηφόρες,πάντως, ο Σαρκοζί τα βρήκε λίγο... σκούρα,ωστόσο τα κατάφερε.

Ο πρώην πρόεδρος θέλει να είναι σε άριστη φόρμα καθώς τον περιμένει ένα δύσκολο καλοκαίρι κι ακόμα πιο δύσκολο Φθινόπωρο. Από τις εξελίξεις της νέας δικαστικής του περιπέτειας, θα εξαρτηθεί και το πολιτικό μέλλον του.

Ωστόσο η 15ωρη κράτησή του από τις γαλλικές αστυνομικές δυνάμεις της Ναντέρ έχει καταφέρει καίριο πλήγμα στη λαοφιλία του καθώς το 65% των Γάλλων, σύμφωνα με δημοσκόπηση, δεν επιθυμούν πλέον την επιστροφή του στην πολιτική σκηνή της Γαλλίας.

Ο ίδιος, πάντως,έχει ξεκαθαρίσει ότι στα τέλη του καλοκαιριού,αρχές Σεπτεμβρίου,θα ανακοινώσει στο γαλλικό λαό αν θα διεκδικήσει εκ νέου το προεδρικό αξίωμα.Αρκεί νωρίτερα,να μην έχει πιαστεί στη μέγγενη της Δικαιοσύνης.

protothema.GR