Τα συλλυπητήριά του για τον ειδεχθή φόνο του παιδιού του που είχε απαχθεί στην ανατολική Ιερουσαλήμ εξέφρασε στον πατέρα του νεαρού Παλαιστίνιου ο ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπέντζαμιν Νετανιάχου.
«Θέλω να σας εκφράσω τον αποτροπιασμό μου αλλά και των πολιτών του Ισραήλ για την ειδεχθή δολοφονία του γιου σας, την οποία καταδικάζουμε. Ενεργήσαμε άμεσα για να συλλάβουμε τους δολοφόνους.

Θα δικαστούν και θα υποστούν τις συνέπειες του νόμου σε όλη τους την έκταση. Η δολοφονία του παιδιού σας είναι ειδεχθής και προκαλεί αποτροπιασμό σε κάθε άνθρωπο», δήλωσε ο Νετανιάχου στον Χουσέιν Αμπου Κντέιρ. Η τηλεφωνική συνομιλία πραγματοποιήθηκε ενώ η ισραηλινή αστυνομία ανακοίνωσε τη σύλληψη έξι εβραίων εξτρεμιστών στο πλαίσιο της έρευνας της αστυνομίας.

Η «Σιν Μπετ», η ισραηλινή υπηρεσία εσωτερικής ασφαλείας, ανακοίνωσε από την πλευρά της ότι «αρκετοί εβραίοι ύποπτοι» συνελήφθησαν τα ξημερώματα και ανακρίνονται.

Την ίδια ώρα, ο απερχόμενος πρόεδρος του Ισραήλ, Σιμόν Πέρες και ο διάδοχός του, Ρεουβέν Ρίβλιν, δεσμεύτηκαν σε κοινό άρθρό τους που δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα \”Yedioth Ahronoth\”, ότι δεν θα υπάρξει συγκάλυψη στην έρευνα για τον θάνατο του Παλαιστίνιου. Προειδοποιώντας ότι τα «λόγια μπορούν να σκοτώσουν», απευθύνουν έκκληση να τερματιστεί η υποκίνηση και από τις δύο πλευρές της ισραηλινοπαλαιστινιακής σύγκρουσης.

«Η αιματοχυσία θα σταματήσει μόνο όταν όλοι καταλάβουμε ότι είναι όχι η κακιά μας μοίρα να ζήσουμε μαζί, αλλά μάλλον το πεπρωμένο μας να συμβιώσουμε», γράφουν ο νομπελίστας Ειρήνης Σιμόν Πέρες και ο Ρεουβέν Ρίβλιν, ένας βετεράνος δεξιός πολιτικός.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook