Είναι πια πρώην ευρωβουλευτές, αφού οι νέοι έχουν ήδη ορκιστεί, αλλά δεν μπορούν να αποχωριστούν εύκολα την καλή ζωή και τα προνόμια που απολάμβαναν επί μία πενταετία.

Ο λόγος για τους πρώην ευρωβουλευτές της Ν.Δ., οι οποίοι όχι μόνο δεν επιστρέφουν τα ακριβά αυτοκίνητά τους, όπως έχουν υποχρέωση να κάνουν, αλλά τα κυκλοφορούν κιόλας ανασφάλιστα!

Πράγματι, όσοι δεν έχουν ακόμη επιστρέψει τα αυτοκίνητά τους στις αρμόδιες υπηρεσίες της Βουλής, ως όφειλαν και όπως έχουν ειδοποιηθεί να κάνουν, τα χρησιμοποιούν χωρίς οδική ασφάλεια, αφού δεν ισχύει πια το ασφάλιστρο που πλήρωνε γι’ αυτά τα οχήματα η Βουλή.

Ειδικότερα, οι έξι πρώην ευρωβουλευτές (είχαν εκλεγεί το 2008 μαζί με τον Θ. Σκυλακάκη, που ανεξαρτητοποιήθηκε) δεν ασκούν πλέον τα καθήκοντά τους και έπρεπε από την 1η Ιουλίου να έχουν παραδώσει τα αυτοκίνητά τους στη Βουλή, που τους τα παραχωρεί, όπως γίνεται και με τους βουλευτές του εθνικού Κοινοβουλίου. Για τα αυτοκίνητα αυτά χρησιμοποιείται από τη Βουλή το σύστημα leasing και μαζί με τη χρήση των αυτοκινήτων «τρέχει» και η ασφαλιστική τους κάλυψη.

Η κάλυψη αυτή, λοιπόν, έπαψε να ισχύει από την Ιη Ιουλίου, ημερομηνία κατά την οποία, όπως προαναφέραμε, οι πρώην ευρωβουλευτές θα έπρεπε να έχουν παραδώσει και τα αυτοκίνητά τους. Ομως, η αρμόδια υπηρεσία της Βουλής ακόμη τους… ψάχνει! Σύμφωνα με πληροφορίες, μόνο η Μ. Γιαννάκου και ο Γ. Παπαστάμκος ανταποκρίθηκαν και επέστρεψαν τα οχήματα. Για τους άλλους, αλίμονο μην τους σταματήσει η Τροχαία και ζητήσει άδεια οδήγησης και… ασφάλεια.

parapolitika.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook