Και ενώ το θέμα είναι σοβαρό και είναι άγνωστο πώς οι υπεύθυνοι θα το χειριστούν, ο κροκόδειλος του φράγματος Ποταμών Ρεθύμνου  έχει ήδη γίνει must και διάσημος.

Μάλιστα, απέκτησε και πολλά ονόματα με επικρατέστερο το Σήφης και μάλιστα προφίλ στο Facebook ” Ο Σήφης ο κροκόδειλος και οι φίλοι του” (δείτε ΕΔΩ)

Την ίδια ώρα δεύτερο βίντεο τον απαθανάτισε σε νέες περιπέτειες.

“Πρέπει να τονίσουμε δύο σημεία. Αφενός ο κόσμος να μην πλησιάζει από περιέργεια ένα επικίνδυνο ζώο για να μην υπάρξει ατύχημα… Ασφαλώς και υπάρχει κίνδυνος εάν πλησιάσει κανείς για να το φωτογραφήσει. Επίσης, να καταλάβουμε ότι τα ζώα συντροφιάς είναι μια ευθύνη και δεν πρέπει να τα αφήνουμε ελεύθερα. Αν δεν έχει εντοπιστεί άλλη φορά κροκόδειλος, έχουμε δεκάδες περιπτώσεις με χελώνες, ιγκουάνα και ό,τι μπορεί να φανταστεί κανείς που εγκαταλείπονται”, εξηγεί ο κ. Πέτρος Λυμπεράκης, βιολόγος, έφορος σπονδυλωτών στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης και με ειδικές γνώσεις ερπετολογίας.

Ο ίδιος έχει αναλάβει ήδη από την Κυριακή την έρευνα για τον εντοπισμό του κροκόδειλου μαζί με ομάδα συνεργατών, αν και ουδείς έχει άμεση εμπειρία.

Ταυτόχρονα, ο κ. Λυμπεράκης εκφράζει τον προβληματισμό του: “Πώς θα το πιάσουμε; Μια κουβέντα είναι… Υπάρχει όμως εμπειρία από άλλα ερπετά και θα κάνω μια απόπειρα. Εξαρτάται από το ζώο κατά πόσον είναι φοβισμένο, καθώς και από τον χώρο, σε τι έκταση θα πρέπει να το κυνηγήσουμε”, είπε.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook