Επίσκεψη στις εγκαταστάσεις της ΕΤΑΝΑΠ Α.Ε. στον Στύλο Αποκορώνου, πραγματοποίησε σήμερα ο βουλευτής Χανίων και υπεύθυνος του Τομέα Ανάπτυξης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Γιώργος Σταθάκης, συνοδευόμενος από κλιμάκιο του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Κατά τη διάρκειά της είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί από τον Πρόεδρο του Δ.Σ. κ. Μανώλη Αποστολάκη για τα προβλήματα της εταιρείας και τις προοπτικές ανάπτυξής της.

Συγκεκριμένα, ο κ. Αποστολάκης αναφέρθηκε στην αναγνωρισμένη υψηλή ποιότητα του προϊόντος και την περίοπτη θέση της επιχείρησης στην ελληνική αγορά, επισημαίνοντας τις μεγάλες δυνατότητες επέκτασης που υπάρχουν.

Ανάμεσα στα εμπόδια ξεχώρισε το αναποτελεσματικό δίκτυο διανομής-διακίνησης, την υπερβολική προκαταβαλλόμενη φορολόγηση, την έλλειψη χώρου και κεντρικού σχεδιασμού για επέκταση και την ανεπαρκή διασύνδεση του τοπικού πρωτογενή τομέα με την εστίαση και τον τουρισμό.

Από την πλευρά του, ο κ. Σταθάκης τόνισε την ανάγκη θέσπισης ενός νέου αναπτυξιακού νόμου, ο οποίος θα δίνει έμφαση σε δυναμικούς κλάδους της οικονομίας όπως η μεταποίηση, με βάση και γεωγραφικά κριτήρια ώστε να ενισχυθεί η περιφέρεια.

Η αξιοποίηση ποικίλων χρηματοδοτικών εργαλείων και ιδιαίτερα του νέου ΕΣΠΑ (ΣΕΣ), η στήριξη της επιχειρηματικότητας από τις τράπεζες και η αποκατάσταση των εργασιακών σχέσεων και αμοιβών, μπορούν να προσδώσουν, σύμφωνα με τον βουλευτή Χανίων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., νέα δυναμική στην αγορά και τις προϋποθέσεις ανάπτυξης του τόπου και παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook