Ο νέος τεχνικός του Εργοτέλη, Χουάν Φεράντο, παρουσιάστηκε επίσημα από την ΠΑΕ το μεσημέρι της Δευτέρας 7 Ιουλίου. Ο 33χρονος τεχνικός είπε πως ο λόγος που επέλεξε τον Εργοτέλη είναι γιατί είναι μια ομάδα που μπορεί να αναπτυχθεί, ενώ έδωσε και την υπόσχεση να μάθει Ελληνικά.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Είναι τιμή για εμένα να προπονώ μια ομάδα με τέτοια ιστορία. Όταν ξεκίνησαν οι πρώτες συζητήσεις για να επιλέξω να έρθω στην ομάδα, ενδιαφέρθηκαν πολύ για την ιστορία του Εργοτέλη και για τις δυνατότητες του συλλόγου να αναπτυχθεί και να μεγαλώσει.

Πρώτος μου στόχος είναι να πετύχουμε και να κάνουμε τον κόσμο να απολαμβάνει το ποδόσφαιρο. Να τους κάνουμε όλους να έρχονται στο γήπεδο να απολαμβάνουν το άθλημα και την ομάδα τους. Ελπίζω στο μέλλον να μεγαλώσει η ομάδα και να γίνει αποδεκτή τόσο από όλη την Ελλάδα, όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Δίχως να ξεχνάμε ότι οι νέοι παίκτες πρόκειται να είναι η βάση για το μέλλον.

Ο Εργοτέλης πέρυσι έκανε μια εξαιρετική χρονιά και στόχος είναι να βάλουμε νέα πράγματα στην ομάδα, να σταθεροποιηθεί και να υπάρξει βελτίωση. Να βοηθήσουμε την ακαδημία του Εργοτέλη και το ποδόσφαιρο της Κρήτης.

Για την δημιουργία μιας «νέας» ομάδας λόγω των πολλών αλλαγών στο ρόστερ του Εργοτέλη: «Είμαστε σε φάση δημιουργίας της νέας ομάδας. Θέλουμε να απολαμβάνει ο ποδοσφαιριστής το άθλημα και είναι σίγουρο ότι ο Εργοτέλης πρέπει να είναι ανταγωνιστικός και για αυτό πρέπει να ωριμάσουμε αλλά και να μεγαλώσουμε όλοι μαζί».

Για τα μεταγραφικά: «Θέλω παίκτες με εμπειρία ώστε να βοηθήσουν εκείνους που είναι τώρα στην ομάδα. Το σημαντικό είναι να έρθουν και να βοηθήσουν τους υπόλοιπους ώστε από εκεί και πέρα να προσαρμοστούν σε μια διαδικασία και να έχουν το ίδιο αντικείμενο. Προς το παρόν δεν μπορώ να πω πόσοι θα έρθουν γιατί συνεχίζω να εργάζομαι πάνω σε αυτό το κομμάτι. Δεν είναι εύκολο να βρούμε παίκτη που να είναι έμπειρος αλλά όχι βετεράνος και την ίδια στιγμή να μπορεί να βοηθήσει τους νεαρούς παίκτες».

Για το νεαρό της ηλικίας του για προπονητής : «Ναι, είμαι λίγο νεαρός στο Γιουρόπα Λιγκ ή στην Ισπανία. Ελπίζω σε λίγα χρόνια να είμαι γηραιότερος».

Για την συνεργασία με τους παίκτες: «Μπορώ να βοηθήσω τους παίκτες και να είναι σίγουροι ότι θα είμαι δίπλα τους, τόσο όταν πηγαίνουν καλά τα πράγματα, όσο και όταν δεν πηγαίνουν καλά».

Για το ελληνικό πρωτάθλημα: «Είναι από τα πιο ανταγωνιστικά και παθιασμένα στην Ευρώπη. Από τότε που ήμουν παίκτης, παρακολουθούσα το ελληνικό πρωτάθλημα με τον ίδιο τρόπο που παρακολουθούσα το σέρβικο και το κροατικό. Είμαι παθιασμένος με το ποδόσφαιρο».

Για τους λόγους που επέλεξε τον Εργοτέλη: «Ο βασικός λόγος που ήρθα είναι μια ομάδα που μπορεί να αναπτυχθεί και οι φίλαθλοι του απολαμβάνουν το άθλημα. Έχουν όρεξη να μεγαλώσουν και να αναπτυχθούν, όπως το είδα από την πρώτη μέρα που γνώρισα τους ανθρώπους της διοίκησης».

Για την κλήρωση του νέου πρωταθλήματος: «Όλοι θα παίξουν με όλους. Δεν έχει ιδιαίτερη σημασία. Όσο περισσότερες είναι οι δυσκολίες, τόσο περισσότερο θα αναπτυχθούμε».

Για το μήνυμα που στέλνει στον κόσμο : «Θέλουμε να έρχονται οι φίλαθλοι στο γήπεδο, να εμψυχώνουν την ομάδα και να περνούν καλά. Θα περάσουμε πολλές διασκεδαστικές και χαρούμενες εβδομάδες αλλά και με όρεξη ώστε να συνεχίσουμε όλοι μαζί».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook