Σοκ προκαλεί η ιστορία του νεαρού κοριτσιού, που δόθηκε ως ενέχυρο από τους γονείς του σε συγχωριανή τους για να πάρουν δάνειο. Η αδίστακτη γυναίκα που «δανείστηκε» την τετράχρονη, είχε αναγκάσει το κορίτσι να είναι αλυσοδεμένο για οκτώ ώρες κάθε μέρα επί δυο χρόνια.

Το αποτρόπαιο περιστατικό παιδικής κακοποίησης συνέβη σε ένα χωριό κοντά στην πόλη Kemarak Pumin στην Καμπότζη. Η αστυνομία βρήκε το κοριτσάκι σε καλύβα, να κάθεται στο πάτωμα αλυσοδεμένο, με λουκέτο γύρω από τον αστράγαλο του. Δημοσίευμα της εφημερίδας «The Phnom Penh Post» αναφέρει ότι το κορίτσι αναγκαζόταν να πίνει τα ούρα του για να ξεδιψάσει. Την φροντίδα του άτυχου κοριτσιού ανέλαβαν κοινωνικοί λειτουργοί μετά από τις αποκαλύψεις της φυλάκισης του.

\"\"

Η αστυνομία ειδοποιήθηκε από τον Keo Chhon, ένα 60χρονο κάτοικο του χωριού ο οποίος δήλωσε «Ένιωσα πολύ κρίμα γι \’αυτήν. Νομίζω ότι όλα τα παιδιά έχουν το δικαίωμα να λαμβάνουν φροντίδα και όχι να είναι αλυσοδεμένα σαν σκυλιά. Αναρωτιέμαι γιατί κανένας δεν το ανέφερε μέχρι σήμερα και έπρεπε να το κάνω εγώ».

\"\"

Η βιολογική της μητέρα δήλωσε «την αγαπώ, αλλά δεν έχω κανέναν να την προσέχει όταν πηγαίνω στη δουλειά».

Σημειώνεται ότι η κακοποίηση παιδιών είναι ένα πολύ συχνό φαινόμενο στην Καμπότζη καθώς το 80% των ανθρώπων είναι αγράμματοι, αγνοούν τους νόμους και δεν ξέρουν πως να φροντίσουν τα παιδιά τους.

iefimerida.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook