Σε δέκα περιοχές της χώρας θα είναι ανοικτά τις Κυριακές τα εμπορικά καταστήματα, όπως ορίζεται στην υπουργική απόφαση του υπουργείου Ανάπτυξης που, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει ήδη υπογραφεί και αναμένεται η δημοσίευσή του στο Φύλλο της Κυβέρνησης.

Πηγές του υπουργείου Ανάπτυξης αναφέρουν ότι οι περιοχές στις οποίες οι καταναλωτές θα μπορούν να κάνουν τις αγορές τους όλες τις Κυριακές του χρόνου είναι τα ιστορικά κέντρα Αθήνας και Θεσσαλονίκης και οι περιοχές Πικερμίου και Ραφήνας, Χαλκιδικής, Ρόδου, Κω, Σύρου, Μυκόνου και Σαντορίνης.

Να σημειωθεί πως η σχετική υπουργική απόφαση, η οποία θα έπρεπε να εκδοθεί έως σήμερα και προβλέπει σε ποιές περιοχές θα μπορούν να λειτουργούν προαιρετικά όλα τα καταστήματα, ανεξαρτήτως μεγέθους και χωρίς να απαιτείται απόφαση του οικείου αντιπεριφερειάρχη, είναι προαπαιτούμενο για τον επόμενο έλεγχο της τρόικας.

Παράλληλα, προς απελευθέρωση βαίνει και το ζήτημα των προσφορών και των εκπτώσεων. Μέχρι τις 7 Οκτωβρίου 2014 ο υπουργός Ανάπτυξης θα πρέπει να έχει εκδώσει υπουργική απόφαση με την οποία θα θεσπίζεται Κώδικας Δεοντολογίας για την προστασία του καταναλωτή κατά τις προσφορές, τις εκπτώσεις και τις προωθητικές ενέργειες. Το υφιστάμενο καθεστώς θα επανεξεταστεί στο τέλος του τρέχοντος έτους έτσι ώστε μέχρι την άνοιξη του 2015 να έχει θεσπιστεί νομοθεσία που θα απαλείφει τους εναπομείναντες περιορισμούς.

Σημειώνεται ότι για τα ανοικτά καταστήματα τις Κυριακές, ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ, Βασίλης Κορκίδης αποφάσισε να αποχωρήσει από τη ΝΔ, προς ένδειξη διαμαρτυρίας.

newpost.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook