Τη σοκαριστική στιγμή που ένας κολυμβητής δέχθηκε επίθεση από λευκό καρχαρία κατέγραψαν με την κάμερα του κινητού τους τηλεφώνου ψαράδες στην παραλία Μανχάταν στη νότια Καλιφόρνια.

Θύμα της επίθεσης ήταν ο 50χρονος κολυμβητής μεγάλων αποστάσεων Στίβεν Ρόμπλες, ο οποίος δέχθηκε τα δαγκώματα του καρχαρία στο στήθος αλλά τελικά επέζησε μόνο με τραύματα.

Το περίεργο είναι ότι οι ψαράδες αντιμετωπίζουν τελείως κυνικά και αναίσθητα την επίθεση γελώντας με ό,τι συμβαίνει μέσα στο νερό, όταν όμως αρχίζουν να ακούνε τις κραυγές του Ρόμπλες τότε σοβαρεύουν και καλούν και τους υπόλοιπους κολυμβητές να απομακρυνθούν από την περιοχή προειδοποιώντας τους για την ύπαρξη του λευκού καρχαρία.

«Τον αντιλήφθηκα δύο δευτερόλεπτα πριν μου επιτεθεί. Ξαφνικά έκανε μια απότομη στροφή και μου επιτέθηκε στο στήθος. Δεν είχα χρόνο να αντιδράσω» περιέγραψε όσα συνέβησαν ο Ρόμπλες.

Αυτό που πιθανότατα έσωσε τον Ρόμπλες ήταν ότι την ώρα της επίθεσης ο μήκους περίπου 2 μέτρων καρχαρίας ήταν αγκιστρωμένος στο καλάμι ψαρά.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook