Δημοσίευμα για την έναρξη της διαδικασίας υδρόλυσης των χημικών στη Μεσόγειο, αναρτήθηκε  στη σελίδα του πενταγώνου.

Στο δημοσίευμα αναφέρει ότι:

Ομάδες πάνω στο MV Cape Ray έχουν αρχίσει την εξουδετέρωση των χημικών υλών της Συρίας, όπως δήλωσε εκπρόσωπος του Πενταγώνου.

\”Ο στρατός της ΗΠΑ και εξειδικευμένο προσωπικό που έχουν επιβιβαστεί στο πλοίο εξουδετερώνουν τις χημικές ουσίες στα διεθνή ύδατα\” δήλωσε στους δημοσιογράφους ο συνταγματάρχης Steve Warren.

Το πλοίο αναχώρησε από το Gioia Tauro, της Ιταλίας, με 600 τόνους χημικών ουσιών.

\”Το Cape Ray είναι επιφορτισμένο με την εξουδετέρωση συγκεκριμένων χημικών υλικών από τη Συρία,\” δήλωσε ο Warren, σημειώνοντας ότι οι ομάδες ακολουθούν τς κατευθυντήριες γραμμές από τα Ηνωμένα Έθνη και τον Οργανισμό για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων.

Αν όλα πάνε καλά, είπε, η εξουδετέρωση θα διαρκέσει περίπου 60 ημέρες. Ο καιρός μπορεί να επηρεάσει τη διαδικασία, πρόσθεσε.

Το πλοίο των ΗΠΑ έχει δύο συστήματα υδρόλυσης. Τα συστήματα αναμιγνύουν τις χημικές ουσίες σε έναν αντιδραστήρα από τιτάνιο για να τις καταστήσει αδρανείς.

«Όταν η εξουδετέρωση ολοκληρωθεί, το Cape Ray θα παραδώσει τα υποπροϊόντα στη Φινλανδία και τη Γερμανία για την καταστροφή στην ξηρά», είπε ο Warren.

Ιταλοί αξιωματούχοι φότωσαν 78 δοχεία χημικών υλικών πάνω στο Cape Ray Συρίας στις 2 Ιουλίου. Οι ομάδες του Cape Ray θα εξουδετερώσουν HD θείου, αέριο μουστάρδας και DF, ένα πρόδρομο αερίου σαρίν.

\"\"

Flashnews.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook