Δύο διαφορετικές υποθέσεις χρηστών του διαδικτύου εξιχνίασε έπειτα από συντονισμένες ενέργειες η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Η πρώτη αφορά σε απειλές απαγωγής μιας 41χρονης, η οποία όπως αποδείχθηκε έπασχε από ψυχολογικά προβλήματα και η δεύτερη σε αποτροπή εξαφάνισης μίας 14χρονης ανήλικης από το σπίτι της.

Στην πρώτη περίπτωση υπήρξε πρόσφατη ενημέρωση της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σχετικά με άτομο, το οποίο είχε δημοσιεύσει στο διαδίκτυο ότι βρίσκεται σε κίνδυνο και ειδικότερα ότι κινδυνεύει να απαχθεί.

\’Επειτά από ψηφιακή ανάλυση των στοιχείων, ταυτοποιήθηκαν τα ηλεκτρονικά ίχνη του ατόμου αυτού και το προφίλ που διατηρεί στο Facebook, καθώς και ο τόπος κατοικίας του σε περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας.

Ακολούθησαν συντονισμένες ενέργειες και σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας της συγκεκριμένης περιοχής, το άτομο αυτό εντοπίστηκε, ενώ διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για γυναίκα ηλικίας 41 ετών, η οποία σύμφωνα με ιατρική γνωμάτευση αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα.

Για την περίπτωση αυτή έχουν ενημερωθεί σχετικά οι αρμόδιες εισαγγελικές Αρχές.

Στη δεύτερη περίπτωση η ΕΛ.ΑΣ. απέτρεψε εξαφάνιση ανήλικης, ηλικίας 14 ετών, από το σπίτι της, σε περιοχή της Φθιώτιδας.

Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος διερεύνησε άμεσα πληροφορίες για τη συγκεκριμένη υπόθεση και κατάφερε μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα να εντοπίσει γεωγραφικά το σημείο στο οποίο βρισκόταν η ανήλικη, σε περιοχή της Φθιώτιδας.

Σε συνεργασία με αστυνομικούς του οικείου Αστυνομικού Τμήματος, που ενημερώθηκαν σχετικά, εντοπίστηκε η 14χρονη, η οποία όπως διαπιστώθηκε ήταν καλά στην υγεία της και παραδόθηκε στους γονείς της.

newpost.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook