Προβληματισμός επικρατεί στις τάξεις τουριστικών πρακτόρων και επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό εξαιτίας της μειωμένης αγοραστικής δύναμης των Ρώσων τουριστών που επισκέπτονται φέτος το νησί της Κρήτης.

Η υποτίμηση στο Ρούβλι και γενικότερα το κλίμα αναταραχής που επικρατεί στην περιοχή έχουν σαν αποτέλεσμα οι φετινοί Ρώσοι τουρίστες να προέρχονται από χαμηλά οικονομικά πακέτα.

Ας μην ξεχνάμε άλλωστε ότι η αγορά της Ρωσίας αποτελούσε στήριγμα του τοπικού τουριστικού προϊόντος τα τελευταία χρόνια και η καθίζηση της συγκεκριμένης αγοράς έχει επηρεάσει την πορεία της εφετινής τουριστικής κίνησης.

Σταθερή πορεία καταγράφουν φέτος οι αγορές της Γερμανίας, της Γαλλίας και της Βρετανίας ωστόσο σύμφωνα και με παράγοντες του τουρισμού οι συγκεκριμένοι τουρίστες παρά την υψηλή αγοραστική τους δύναμη ποτέ μέχρι και σήμερα δεν φημίζονταν για την πρόθεσή τους να αφήσουν χρήμα στην τοπική αγορά.

Παρά την αισιοδοξία που επικρατούσε στις αρχές της τουριστικής περιόδου για την πορεία του τουρισμού, οι προσδοκίες διαψεύδονται και το αίσθημα του προβληματισμού κυριαρχεί στις τάξεις φορέων και επιχειρηματιών.

Την ίδια στιγμή η πληρότητα στις ξενοδοχειακές μονάδες της Κρήτης αγγίζει τα περυσινά επίπεδα φθάνοντας το 85%.

Το πρόσημο στο τέλος της τουριστικής περιόδου δεν αποκλείεται να είναι αρνητικό σε σύγκριση με την περυσινή τουριστική σεζόν, καθώς ούτε η άνοδος της κρουαζιέρας δεν φαίνεται πως μπορεί να ανατρέψει το κλίμα που κυριαρχεί.

Νίκος Παναγιωτόπουλος/ Flashnews.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook