Συνοδευόμενος από πλήθος μελών της «Δύναμης Πολιτών», ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός επισκέφθηκε χθες την ιστορική συνοικία της Αγίας Τριάδας και περπάτησε στα δαιδαλώδη, γραφικά σοκάκια της.

Ο νέος δήμαρχος Ηρακλείου άκουσε τα παράπονα των κατοίκων που σχετίζονται με την καθαριότητα, τα επικινδύνως ετοιμόρροπα κτίσματα και την προβληματική πρόσβαση στην περιοχή τους.

Συνεργάτες του κ. Λαμπρινού και εκπρόσωποι του οικείου Περιβαλλοντικού Συλλόγου ενημέρωσαν τους κατοίκους για το στάδιο στο οποίο βρίσκεται η έγκριση της τροποποίησης του Ρυμοτομικού Σχεδίου, το οποίο αποτελεί προϋπόθεση για την εφαρμογή της μελέτης Ανάπλασης της Αγίας Τριάδας.

Στην Χρυσοπηγή

Η χθεσινή περιοδεία της «Δύναμης Πολιτών» συνεχίστηκε στην συνοικία της Χρυσοπηγής. Οι κάτοικοι εκεί επανέλαβαν τα αιτήματά τους για την δημιουργία παιδικής χαράς, για περισσότερη καθαριότητα, για καθαρισμό και ανάδειξη των ιστορικών σπηλαίων που αποτελούν σήμα κατατεθέν της περιοχής, αλλά και για την εφαρμογή ενός ευρύτερου σχεδίου ανάπλασης της.

Ο κ. Λαμπρινός διαβεβαίωσε ότι η νέα δημοτική αρχή καταγράφει τις ανάγκες, τόσο του κέντρου όσο και της περιφέρειας του δήμου Ηρακλείου, προκειμένου ιεραρχηθούν και προγραμματιστούν, εν συνεχεία, οι απαιτούμενες παρεμβάσεις, ενώ υπογράμμισε ότι αναγκαία προϋπόθεση για την επίλυση των προβλημάτων όλων των περιοχών συνιστά η ενεργός συμμετοχή των κατοίκων τους.