Ο ανερχόμενος ιταλός μαέστρος Michele Mariotti διευθύνει τη νέα πρεμιέρα του Ριγκολέτο, σε μια διαφορετική σκηνοθετική οπτική από τον βραβευμένο με Tony Award- σκηνοθέτη Michael Mayer στο ντεμπούτο του στη Μetropolitan Opera της Νέας Υόρκης.

Η προσέγγιση του Mayer μεταφέρει την ιστορία από την Ιταλία του 16ου αιώνα στο Λας Βέγκας του 1960 με μια διανομή, στην οποία πρωταγωνιστούν ο Željko Lučić στον ομώνυμο ρόλο, η Diana Damrau στον ρόλο της κόρης του, Τζίλντα, ο Piotr Beczala στον ρόλο του Δούκα της Μάντουας, ο Štefan Kocán στον ρόλο του φονιά Σπαραφουτσίλε και η Oksana Volkova στο ντεμπούτο της στη Μet, στον ρόλο της γοητευτικής Μανταλένα,

της αδελφής του Σπαραφουτσίλε. «Προσπάθησα να φανταστώ έναν πιο πρόσφατο κόσμο που να συλλαμβάνει την παρακμή του παλατιού του Δούκα, όπου οι πάντες κυνηγούν την εξουσία, το χρήμα και την ομορφιά», λέει ο Mayer says. «Το Λας Βέγκας του ’60 είναι ένας τέτοιος κόσμος, όπου μια φάρσα μπορεί να μετατραπεί σε τραγωδία –αυτή είναι η επιτομή των γεγονότων που συμβαίνουν στον Ριγκολέτο».

Δημοτικός Κινηματογράφος ΚΗΠΟΣ, ώρα : 21.30

METROPOLITAN OPERA - RIGOLETTO - Giuseppe Verdi

(σε μαγνητοσκοπημένη προβολή)

Διεύθυνση ορχήστρας: Michele Mariotti | Σκηνοθεσία: Michael Mayer

Σκηνικά: Christine Jones | Κουστούμια: Susan Hilferty

Φωτισμοί: Kevin Adams | Χορογραφίες: Steven Hoggett

Διανομή: Diana Damrau (Τζίλντα), Oksana Volkova (Μανταλένα), Piotr Beczala

(Δούκας της Μάντουας), Željko Lučić (Ριγκολέτο), Štefan Kocán (Σπαραφουτσίλε)