Δύο διαφορετικές υποθέσεις χρηστών του διαδικτύου εξιχνίασε, μετά από άμεσες και συντονισμένες ενέργειες, η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας.
Πρόκειται για μία υπόθεση κατά την οποία 41χρονη δεχόταν απειλές ότι θα την απαγάγουν. Σύμφωνα με τους αστυνομικούς, η 41χρονη, όπως αποδείχθηκε έπασχε από ψυχολογικά προβλήματα. Οι αστυνομικοί απέτρεψαν ακόμη την εξαφάνιση μίας 14χρονης από το σπίτι της.
Ειδικότερα, για την πρώτη περίπτωση, υπήρξε πρόσφατη ενημέρωση της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σχετικά με άτομο, το οποίο είχε δημοσιεύσει στο διαδίκτυο ότι βρίσκεται σε κίνδυνο ζωής, καθώς επίσης ότι κινδυνεύει να απαχθεί.
Μετά από ψηφιακή ανάλυση των στοιχείων, ταυτοποιήθηκαν τα ηλεκτρονικά ίχνη της 41χρονης και το προφίλ που διατηρεί σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, καθώς και ο τόπος κατοικίας της.
Ακολούθησαν συντονισμένες ενέργειες και σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας της συγκεκριμένης περιοχής, το άτομο αυτό εντοπίστηκε. 
Για την περίπτωση αυτή έχουν ενημερωθεί σχετικά οι αρμόδιες εισαγγελικές Αρχές.
Η δεύτερη περίπτωση αφορά στην αποτροπή εξαφάνισης μιας ανήλικης από το σπίτι της, σε περιοχή της Φθιώτιδας.
Ειδικότερα, η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος διερεύνησε άμεσα πληροφορίες για τη συγκεκριμένη υπόθεση και κατάφερε μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα να εντοπίσει γεωγραφικά, στο πλαίσιο της διαδικτυακής αστυνομικής έρευνας, το σημείο στο οποίο βρισκόταν η ανήλικη.
Σε συνεργασία με αστυνομικούς του οικείου Αστυνομικού Τμήματος, που ενημερώθηκαν σχετικά, εντοπίστηκε η 14χρονη, η οποία όπως διαπιστώθηκε ήταν καλά στην υγεία της και παραδόθηκε στους γονείς της.

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook