Με νέα χορηγική ενέργεια ενισχύθηκε η διαχρονική και στενή συνεργασία του ΟΤΕ και της COSMOTE με την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης. 
Η συνεργασία των δύο φορέων ξεκίνησε τo 2008 όταν η COSMOTE προχώρησε σε δωρεά του εξοπλισμού του κέντρου κινητών επιχειρήσεων «ΕΡΜΗΣ», του οχήματος που υποστηρίζει τηλεπικοινωνιακά όλες τις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης, που συμμετέχει η ΕΟΔ και έκτοτε, ενισχύει πολύ συχνά το έργο της Οργάνωσης.
Φέτος, ο ΟΤΕ και η Cosmote χορήγησε στην Ελληνική Ομάδα Διάσωσης πέντε κάρτες 4G COSMOTE, Internet on the go, οι οποίες θα χρησιμοποιηθούν τόσο από την Κεντρική Διοίκηση όσο και από τα παραρτήματα της ΕΟΔ, προκειμένου τα μέλη της Οργάνωσης να έχουν δωρεάν πρόσβαση στο internet όταν βρίσκονται σε φυσικά πεδία και συμμετέχουν τόσο σε επιχειρήσεις έρευνα και διάσωσης όσο και σε εκπαιδεύσεις. 
Με τη χορηγία αυτή, η COSMOTE δίνει την δυνατότητα στους εθελοντές της ΕΟΔ να αντλούν την ώρα της επιχείρησης σημαντικές πληροφορίες από το διαδίκτυο, αλλά και να επικοινωνούν δωρεάν μεταξύ τους, διευκολύνοντας έτσι σημαντικά το έργο τους. 
Από τις παραπάνω κάρτες δύο έχουν παραδοθεί ήδη από την Κεντρική Διοίκηση στα Κέντρα Επιχειρήσεων των Παραρτημάτων της ΕΟΔ στην Κέρκυρα και το Ηράκλειο, μία θα χρησιμοποιείται από τη Διεύθυνση Επιχειρήσεων της Κεντρικής Διοίκησης της ΕΟΔ, μία από την Διεύθυνση Εκπαίδευσης και η τελευταία από το Διοικητικό Συμβούλιο της Οργάνωσης.
Τα Κέντρα Επιχειρήσεων των Παραρτημάτων της ΕΟΔ στο Ηράκλειο και την Κέρκυρα επιλέχτηκαν από την Κεντρική Διοίκηση, καθώς είναι δύο από τα πολλά παραρτήματα της Οργάνωσης με σημαντικό έργο τόσο στον τομέα των επιχειρήσεων, όσο και σ’ αυτό της συμμετοχής τους σε ασκήσεις, αλλά και εκπαιδεύσεις.
Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης ευχαριστεί θερμά τον OTE και την COSMOTE για τη χορηγία τους, αλλά και τη σταθερή και διαχρονική υποστήριξη τους στο έργο της Οργάνωσης.

Φωτογραφίες:

1) Ο Πρόεδρος της ΕΟΔ, Γιώργος Καλογερόπουλος, ο Δ/ντής Επιχειρήσεων της ΕΟΔ, Αλέξης Λιάμος και ο Δ/ντής Εκπαίδευσης, Ζαφείρης Τρόμπακας

2) Ο Πρόεδρος της ΚΔ της ΕΟΔ παραδίδει την κάρτα 4G στον Πρόεδρο του παραρτήματος της ΕΟΔ στην Κέρκυρα, Γιώργο Γλυκοφρύδη

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook