Εντείνονται οι φόβοι για νέο λουτρό αίματος στη Μέση Ανατολή, με το Ισραήλ να εξαπολύει νέα αεροπορική επιχείρηση κατά της Λωρίδας της Γάζας και να αφήνει ανοιχτό ακόμα και το ενδεχόμενο χερσαίας επιχείρησης κατά της Χαμάς, δίνοντας μάλιστα το «πράσινο φως» για την ανάκληση έως 40.000 εφέδρων στα όπλα.
Τουλάχιστον 15 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη Γάζα λόγω των επιδρομών της Τρίτης, σύμφωνα με Παλαιστίνιους αξιωματούχους, καθώς οι ισραηλινές δυνάμεις βομβάρδισαν περίπου 150 «τρομοκρατικά σημεία».
Η Χαμάς απάντησε στο «σφυροκόπημα», εκτοξεύοντας περισσότερες από 130 ρουκέτες κατά των ισραηλινών εδαφών. 
Μία ρουκέτα μάλιστα πλησίασε το Τελ Αβίβ, προτού καταρριφθεί από το αντιπυραυλικό σύστημα «Σιδηρούς Θόλος», ενώ οι σειρήνες ηχούσαν στην πόλη.
Την ίδια στιγμή, Ισραηλινοί στρατιώτες άνοιξαν πυρ και σκότωσαν τέσσερις ένοπλους Παλαιστίνιους, οι οποίοι επιχείρησαν να διεισδύσουν στο Ισραήλ δια θαλάσσης, προερχόμενοι από τη Λωρίδα της Γάζας. Διαβάστε περισσότερα εδώ
Παράλληλα, ο Αραβικός Σύνδεσμος ζήτησε να συγκληθεί επειγόντως το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, όπως δήλωσε ο γενικός γραμματέας του οργανισμού, Ναμπίλ αλ Αράμπι.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook