Οι διεργασίες έχουν αρχίσει εδώ και καιρό και το παρασκήνιο όπως πληροφορούμαι είναι έντονο. Ο λόγος για τις εκλογές στον Ιατρικό Σύλλογο Ηρακλείου, που αποκτούν μετά από αρκετά χρόνια ξανά ενδιαφέρον μιας και αποχωρεί ο επιτυχημένος πρόεδρος του Γρηγόρης Πασπάτης, ο οποίος ετοιμάζεται για διπλή μάχη.

Στα νέα του καθήκοντα στη Λότζια με τη \”Δύναμη Πολιτών\” ως την στιγμή που θα προκηρυχθούν οι εθνικές εκλογές που θα πρέπει να ξεκινήσει την δεύτερη μάχη του σταυρού στο γαλάζιο ψηφοδέλτιο στο Νομό Ηρακλείου ως υποψήφιος Βουλευτής της ΝΔ.

Έτσι λοιπόν κι αφού η θέση μένει ορφανή, αλλά όχι στα αζήτητα, οι συζητήσεις και οι διεργασίες άλλοτε στο προσκήνιο κι άλλοτε στο παρασκήνιο είναι γεγονός.

Στην κούρσα φαίνεται ότι τον πρώτο λόγο έχει ο επί χρόνια στενός συνεργάτης του Γρηγόρη Πασπάτη, Χάρης Βαβουρανάκης (χειρουργός ορθοπεδικός) κι αυτό γιατί η άλλη κομματική \”πλευρά\” δεν είχε ποτέ πολλά ερείσματα στους γιατρούς και αποτελούσε μειοψηφία.

Μετριοπαθής και εργατικός ο κ Βαβουρανάκης , άνθρωπος χαμηλών τόνων φαίνεται ότι κερδίζει προκαταβολικά μάλιστα μια μάχη. Αυτή, των νέων συναδέλφων του, που αγωνιούν για το επαγγελματικό τους μέλλον.

Ο ίδιος όπως μαθαίνουμε έχει κλείσει ηχηρά ονόματα συνάδελφών του που θα πλαισιώσουν το ψηφοδέλτιο.

Στην τοπική ΝΔ επικρατεί μάλλον αμηχανία,όπως μαθαίνουμε, αφού το κόμμα μετά τις \”ήρεμες\” προεδρίες των Γρηγόρη Πασπάτη και Γρηγόρη Ροκαδάκη, δεν έχει ξεκαθαρίσει τι επιθυμεί να στηρίξει, μιας και η υποψηφιότητα Βαβουρανάκη δεν είναι \”απόλυτα στα μέτρα\” κάποιων \”παραγόντων\” που επιθυμούν να χώνουν τη μύτη τους παντού, ακόμα και σε επιστημονικά συνδικαλιστικά όργανα, άσχετα με το αν θεωρούν ότι η ΙΑΤΡΙΚΗ γράφεται με (Η) αρχικό…

Όπως και να \’χει η υποψηφιότητα φαβορί του Χ.Βαβουρανάκη μάλλον χαλάει στο κομμάτι αυτό τη συνταγή σε κάποιους στην τοπική ΝΟΔΕ.

Οι βουλευτές από την άλλη δείχνουν να μην έχουν ακόμα ασχοληθεί σοβαρά, αφού γι\’ αυτούς εδώ που τα λέμε αποτελεί μεγαλύτερο πονοκέφαλο η Βουλευτική υποψηφιότητα Πασπάτη, παρά το ποιος θα είναι ο διάδοχος υποψήφιος και πιθανόν ο επόμενος πρόεδρος.

Ας μην ξεχνάμε άλλωστε ότι όπως συνήθως γίνεται, τη τελική στήριξη θα την δώσουν στο τέλος σ´ αυτόν που θα δείχνει να κερδίζει τη καρέκλα του επιστημονικού φορέα.

Και το βάζουμε έτσι μιας και οι πληροφορίες λένε ότι δεν αποκλείεται να υπάρξει και δεύτερη γαλάζια υποψηφιότητα οσονούπω.

Παρά το γεγονός ότι γίνονται επαφές από στελέχη της ΝΟΔΕ,με διάφορους πιθανούς ενδιαφερόμενους,οι περισσότερες εξ αυτών μάλλον πέφτουν στο κενό.

Ειδικά όσες αφορούν γιατρούς ιδιώτες που έχουν πληγεί βάναυσα από τις γαλάζιες Μνημονιακές πολιτικές και δεσμεύσεις, δεν θέλουν ούτε να το ακούσουν, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι \”εμείς δεν θα ψηφίσουμε καθαρόαιμη κομματική επιλογή ειδικά αυτή τη περίοδο που η ΝΔ έχει χάσει την παραδοσιακή επιρροή της στο δικό της κάστρο των γιατρών,και προσπαθεί με τις πολιτικές της να ρημάξει τους ιδιώτες γιατρούς…!!!\”

Τα πράγματα γίνονται ακόμη πιο περίπλοκα όσο εξαντλείται ο χρόνος λένε οι καλά γνωρίζοντες τα εσωκομματικά και μάλιστα δεν κρύβουν ακόμη και την δυσφορία τους.

Την ίδια ώρα στον ΣΥΡΙΖΑ προχωρούν οι διεργασίες, αφού στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης πυκνώνουν οι προτάσεις και οι εναλλακτικές με βάση και τις μεταγραφές και μετακινήσεις που έχει πετύχει τελευταία.

Φαίνεται όπως και να χει ότι αυτές οι εκλογές στον Ιατρικό Σύλλογο της τρίτης μεγαλύτερης πόλης στην Ελλάδα θα χει μετά από πολλά χρόνια τεράστιο ενδιαφέρον.

Θυρωρός

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook