Στη Ζάκυνθο βρίσκεται κυβερνητική αντιπροσωπεία της κινεζικής επαρχίας Σαντόνγκ, συνοδευόμενη από τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Τουρισμού Αναστάσιο Λιάσκο.
Ο εκπρόσωπος της κινεζικής επαρχίας Σαντόνγκ και ο δήμαρχος Ζακύνθου Στέλιος Μποζίκης υπέγραψαν, από κοινού, κείμενο που αποτελεί την αφετηρία για την αδελφοποίηση των δύο περιοχών, ενώ την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο κάλυψε δημοσιογραφικά συνεργείο της κρατικής τηλεόρασης της Κίνας.
Η αντιπροσωπεία της Σαντόνγκ θα δωρίσει στον δήμο ένα άγαλμα του μεγάλου φιλόσοφου και πολιτικού Κομφούκιου, που γεννήθηκε στη συγκεκριμένη επαρχία.
Ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Τουρισμού καλωσόρισε την κινεζική αντιπροσωπεία εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης και έκανε λόγο για μια επωφελή συνεργασία που ήδη έχουν ξεκινήσει σε εθνικό επίπεδο με την Κίνα, μετά και την επίσκεψη του Κινέζου πρωθυπουργού στη χώρα μας.
Την κινεζική επαρχία εκπροσώπησαν ο πρόεδρος και αναπληρωτής διευθυντής του διεθνούς οργανισμού πολιτισμού της επαρχίας, εκπροσωπώντας την τοπική κυβέρνηση, η εκπρόσωπος του γραφείου πληροφοριών της κυβέρνησης της επαρχίας και ο γενικός διευθυντής του κρατικού εκδοτικού οίκου.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook