Συνεχίζεται η πτωτική πορεία στον τομέα της Μεταποίησης στο Ηράκλειο, καθώς υπάρχει μεγάλος αριθμός μεταποιητικών επιχειρήσεων που σταματούν από την παραγωγική διαδικασία, όπως συμβαίνει και σε άλλες περιοχές της χώρας.

Καλύτερη εικόνα παρουσιάζει το Τμήμα Τουρισμού και Υπηρεσιών, μια και δημιουργούνται νέες επιχειρήσεις στο νομό με αποτέλεσμα να αντισταθμίζονται οι διαγραφές.

Δείτε ΕΔΩ τα στοιχεία με τις εγγραφές – διαγραφές επιχειρήσεων στα μητρώα του Επιμελητηρίου Ηρακλείου για την περίοδο 2009-2014

Όπως τόνισε κατά την παρουσίαση των στοιχείων, ο προεδρος του ΕΒΕΗ Μανώλης Αλιφιεράκης: \”Σε γενικές γραμμές θα έλεγα ότι βρισκόμαστε σε αποβιομηχάνιση, φαινόμενο που παρατηρείται σε όλη την Ευρώπη και γι’ αυτό πρέπει ν’ αντιμετωπιστεί απ’ όλες τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις συλλογικά. Πρέπει ν’ αλλάξει πολιτική και να υπάρξει καλύτερος σχεδιασμός για τη στήριξη των επιχειρήσεων και μεγαλύτερη γενναιοδωρία στη ενίσχυσή τους.
Εμείς, ως Επιμελητήριο Ηρακλείου έχουμε αντιληφθεί το πρόβλημα και προσπαθούμε να δώσουμε διεξόδους στις επιχειρήσεις – μέλη μας ώστε ν’ επαναπροσδιορίσουν τη θέση τους στην αγορά.\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook