Μυστήριο καλύπτει το ακριβές σημείο στο οποίο βρίσκεται το πλοίο Cape Ray στο οποίο – όπως ανακοίνωσαν οι ΗΠΑ (δείτε εδώ) – έχει ξεκινήσει η διαδικασία αδρανοποίησης περίπου 600 μετρικών τόνων απο το χημικό οπλοστάσιο της Συρίας.
Στο \”μικροσκόπιο\” του ενδιαφέροντος βρίσκεται η ιστοσελίδα marinetraffic.com, στην οποία με ένα ειδικό σύστημα αναμεταδοτών, καταγράφεται το στίγμα όλων των σκαφών των οποίων είναι σε λειτουργία ή σε ακτίνα λήψης, ο ασύρματός τους.
Το βέβαιο είναι πως στο Cape Ray έχει επιβληθεί \”σιγή ασυρμάτου\” τουλάχιστον απο την έναρξη της επιχείρησης με αποτέλεσμα να μην καταγράφεται πουθενά το στίγμα του.
Επίσης ενδιαφέρον έχει το ότι στο σύστημα του marinetraffic κάποια πολεμικά σκάφη εμφανίζονται ως \”απροσδιόριστα\” με γκρίζο χρώμα, χωρίς να παρέχονται στοιχεία για την ταυτότητά τους.
Με αυτά τα δεδομένα, η παρατήρηση εστιάζεται σε σκάφη τα οποία βρίσκονται καταμεσής του πελάγους και είτε κινούνται με πολύ αργές ταχύτητες ή έχουν σβήσει τις μηχανές τους.
Το Flashnews.gr εντόπισε τέτοιες \”περίεργες\” συνθήκες απο το πρωί της Τρίτης 8/7, στην θαλάσσια περιοχή μεταξύ Πελοπονήσου και Σικελίας και συγκεκριμένα σε απόσταση περίπου 140 ναυτικών μιλίων και απο τις δύο ακτές και 220 ναυτικών μιλίων απο την Κρήτη.

\"\"

Όπως φαίνεται στον χάρτη, στις 8/7 απο τις 10:00 – 11:00 πμ στην συγκεκριμένη θαλάσσια περιοχή υπήρχε ακινητοποιημένο ένα απροσδιόριστης ταυτότητας σκάφος (γκρί ρόμβος).
\"\"
Μια ώρα μετά, στις 12:00 εμφανίστηκε στο ίδιο σημείο, ακινητοποιημένο το τάνκερ Ncc-Reem σημαίας Σαουδικής Αραβίας (κόκκινος ρόμβος)
\"\"
Όμως στις 18:00 μμ της Τρίτης, το στίγμα του τάνκερ εξαφανίστηκε ενώ στο ίδιο σημείο υπήρχε ένα απροσδιόριστο σκάφος με αριθμό 403528013.
\"\"
Στις 19:46 ξαναεμφανίστηκε ως ακινητοποιημένο το Ncc-Reem όπως και ένα ακόμη τάνκερ με σημαία Χόνγκ Κόνγκ λίγο πιό βόρεια.
\"\"

\"\"

Στις 21:14 το τάνκερ έχει πάλι εξαφανιστεί, ενώ στην θέση του φαίνεται ως ακίνητο το απροσδιόριστο σκάφος με αριθμό 403528013 το οποίο φαινόταν να κινείται στις 18:00 μμ.
\"\"
Σήμερα Τετάρτη 9/7 στις 16:00 μμ η κατάσταση δεν έχει αλλάξει με τα δύο τάνκερ να βρίσκονται στο ίδιο ακριβώς σημείο.
Βέβαια, υπάρχουν και άλλα σκάφη που είτε κινούνται αργά, είτε σταματούν να κινούνται και ειδικά σε ότι αφορά στα τάνκερ, υπάρχουν και άλλοι λόγοι, όπως το να περιμένουν οδηγίες ή εντολές για το σε ποιό λιμάνι θα κατευθυνθούν.
Όμως το γεγονός της απόλυτης μυστικότητας που έχουν επιβάλλει οι Αμερικανοί για το σημείο στο οποίο γίνεται η επεξεργασία του χημικού οπλοστασίου, το μόνο που επιτυγχάνει είναι να μεγαλώνει την ανησυχία των πολιτών.
Δεκαήμερο κινητοποιήσεων με τριήμερο αποκλεισμό της βάσης στο Μαράθι της Σούδας
Σε ανακοίνωση των Συντονιστικών Επιτροπών Κρήτης, αναφέρονται τα εξής:

\”Την Τρίτη 8 Ιουλίου συγκεντρωθήκαμε στο Εργατικό Κέντρο Χανίων πάνω από 150 άτομα (κάτοικοι, εκπρόσωποι φορέων, εκκλησίας και κομμάτων, θεσμικοί της τοπικής αυτοδιοίκησης, μέλη του συντονιστικού Χανίων, Ηρακλείου και Ρεθύμνου, οι Πολίτες ενάντια στα Χημικά Ρεθύμνου κλπ) για να συζητήσουμε την πρόταση του Ανοιχτού Συντονιστικού Χανίων για κινητοποίηση στη νατοϊκή βάση της Σούδας.

-Με δεδομένη την ευρεία διάθεση των συμμετεχόντων για αποκλεισμό της βάσης, που μάλιστα τέθηκε από πολλούς σε ένα πλαίσιο πάγιου αιτήματος για κλείσιμο της στρατιωτικής βάσης,
-με δεδομένες τις κινητοποιήσεις σε πολλές πόλεις της Ελλάδας ενάντια στο πείραμα της υδρόλυσης στην κλειστή θάλασσα της Μεσσογείου,
-και με δεδομένη την προγραμματισμένη συγκέντρωση στην Αθήνα στις 11/7 στο Σύνταγμα που γίνεται και για το θέμα των χημικών του πολέμου στη Μεσσόγειο,
Καλούμε σε παλαϊκή πανελλαδική συστράτευση και κινητοποίηση που θα ξεκινήσει την Παρασκευή 11 Ιουλίου και θα κορυφωθεί μια βδομάδα μετά, με τον τριήμερο αποκλεισμό της βάσης στη Σούδα στις 19-21 Ιουλίου 2014.

Συγκεκριμένα:

Καλούμε σε πανελλαδική εβδομάδα δράσης με κάθε τρόπο που οι τοπικές κοινωνίες θα κρίνουν κατάλληλο για να ασκηθούν όλες οι πιέσεις προς την συναινούσα με το πείραμα αυτό ελληνική κυβέρνηση και στις κυβερνήσεις των χωρών που συμμετέχουν (καταλήψεις λιμανιών και δημόσιων κτηρίων, ενημερώσεις, πορείες, ανάρτηση πανό και μοίρασμα φυλλαδίων σε διάφορες γλώσσες, κλπ)
Κορύφωση αυτών των εκδηλώσεων θα είναι το τριήμερο 19-20-21 Ιουλίου (Σάββατο – Δευτέρα) με καταρχήν τριήμερο αποκλεισμό της νατιϊκής βάσης στη Σούδα. Η συνέχιση ή μη του αποκλεισμού θα αποφασιστεί εκ νέου με ανοιχτή γενική συνέλευση όλων των συμμετεχόντων.
Καλούμε την ΠΝΟ καθώς και τα εργατικά κέντρα σε όλη την Κρήτη, και όχι μόνο, να υλοποιήσουν τις δεσμεύσεις τους για ουσιαστική συστράτευση με τον αγώνα μας πραγματοποιώντας προειδοποιητικές στάσεις εργασίας και απεργίες κατά τη διάρκεια του 10ημέρου κινητοποίησης, με κορύφωση αυτών την απεργία την τρίτη μέρα του αποκλεισμού της βάσης (Δευτέρα 21/7).
Παράλληλα ετοιμάζεται η από καιρό ανακοινωμένη εν πλω διαμαρτυρία με καϊκια και πλοιάρια που θα προσεγγίσουν το Cape Rayστο σημείο της υδρόλυσης. Ταυτόχρονα καλούμε τους επαγγελματίες ψαράδες καθώς και τους κατόχους κάθε είδους πλωτού μέσου να συμμετάσχουν στον αποκλεισμό της νατοϊκής βάσης και από τη θάλασσα.
Καλούμε την ΑΝΕΚ να διαθέσει πλοίο της προκειμένου να επιβιβαστεί σε αυτό πλήθος κόσμου που επιθυμεί να συμμετάσχει στην εν πλω διαμαρτυρία στα διεθνή ύδατα.
Επίσης, αποφασίστηκε συνάντηση φορέων και δημάρχων της Κρήτης με τους πρέσβεις Ρωσίας και ΗΠΑ καθώς και με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας.
Καλούμε όλον τον κόσμο σε πανελλαδικό και ευρωπαϊκό επίπεδο να προσέλθει και να ενισχύσει δια ζώσης το εγχείρημα του αποκλεισμού της νατοϊκής βάσης δηλώνοντας έμπρακτα πως αυτή η υπόθεση μας αφορά όλους. Όσοι δεν μπορούν να ταξιδέψουν, να κάνουν μαζί με μας κορύφωση των δράσεών τους στους τόπους τους.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ την άμεση διακοπή του πειράματος της υδρόλυσης, που σκοπό έχει -μεταξύ άλλων- τη νομιμοποίηση της κλειστής θάλασσας της Μεσσογείου ως χώρο απόθεσης αποβλήτων για τα χημικά όπλα και άλλων χωρών, όπως έχει ήδη δρομολογηθεί σύμφωνα με στοιχεία που έχουμε στη διάθεσή μας.
Να σταματήσει τώρα η παραγωγή χημικών όπλων. Να σταματήσει να είναι η Μεσσόγειος νεκροταφείο χημικών και τάφος προσφύγων των πολέμων τους.\”

Ναπολέων Σαραντίδης
[email protected]

Flashnews.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook