H αντιμετώπιση των προβλημάτων ρευστότητας για νοικοκυριά και επιχειρήσεις ήταν ο βασικός άξονας της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξιμου υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, σύμφωνα με άτυπη ενημέρωση της κυβερνητικής εκπροσώπου.
«Υπό αυτό το φως συζητήθηκε η τρέχουσα κατάσταση του τραπεζικού συστήματος και οι προοπτικές του στη λογική της περαιτέρω ενίσχυσης της ρευστότητας στην πραγματική οικονομία. Οι συζητήσεις θα είναι πιο συχνές με στόχο οι τράπεζες, με δεδομένη τη σταθεροποίηση των δημοσίων οικονομικών και την ολοκλήρωση της ανακεφαλαιοποίησής τους να συνδράμουν ακόμα περισσότερο στην καθημερινότητα των πολιτών», ανεφερε η ίδια κυβερνητική πηγή.
Εξερχόμενος του πρωθυπουργικού μεγάρου ο υπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Δένδιας, δήλωσε οτι συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τον τραπεζικό δανεισμό και τη δυνατότητα τραπεζών να βοηθήσουν την οικονομία και πως, μεταξύ άλλων συζητήθηκαν και τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια.
Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Ανάπτυξης, σε ενα εύλογο χρονικό διάστημα θα υπάρξουν πρωτοβουλίες για την ανάκαμψη της πραγματικής οικονομίας.
Δηλώσεις έκανε και ο πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς, Μιχάλης Σάλλας ο οποίος τόνισε οτι τα πράγματα στην οικονομία ειναι πολύ καλύτερα σε σχέση με πριν από λίγο καιρό, ενώ για τα «κόκκινα» δάνεια είπε ότι είναι «θέμα εξαιρετικά σοβαρό» αλλά ελεγχόμενο και συνδέεται στενά με την πορεία ανάπτυξης του τόπου και την έξοδο απο την κρίση.
Επίσης προανήγγειλε νέα εργαλεία για τη ρύθμιση των «κόκκινων» δανείων, ενώ τόνισε ότι οι τράπεζες ειναι ισχυρά ανακεφαλαιοποιημένες.
Σημειώνεται ότι ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος, έμεινε για να συζητήσει με τον πρωθυπουργό.
newpost.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook