Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα και ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον έβγαλαν τα σακάκια τους το μεσημέρι για να σερβίρουν μπριζόλες και λουκάνικα τους στρατιωτικούς κατά τη διάρκεια ενός «μπάρμπεκιου» που οργανώθηκε στους κήπους της πρωθυπουργικής κατοικίας στον αριθμό 10 της Ντάουνινγκ Στριτ.

Αρκετά χαλαροί, οι δύο ηγέτες ήταν πρόθυμοι να επιδοθούν σε κάποιες πιο χαρωπές δραστηριότητες έπειτα από την 90λεπτη συνομιλία τους, κατά τη διάρκεια της οποίας προσέγγισαν ορισμένα από τα πλέον φλέγοντα ζητήματα της παγκόσμιας σκηνής-τη Λιβύη, το Αφγανιστάν, την «Αραβική Άνοιξη» -κατά τη δεύτερη ημέρα της επίσημης επίσκεψης του αμερικανού προέδρου στη Βρετανία.

Οι δύο άνδρες, με ανασκουμπωμένα τα μανίκια και γελαστοί, σέρβιραν με περισσή χαρά τους Αμερικανούς και Βρετανούς στρατιώτες και τις οικογένειές τους, που είχαν προσκληθεί στους πρωθυπουργικούς κήπους για την περίσταση.

\"\"

Πτυσσόμενα τραπεζάκια και καρέκλες είχαν καταλάβει τον μικρό κήπο με τα ρόδα, στο πίσω μέρος της Ντάουνινγκ Στριτ.

Οι δύο «υψηλές» σύζυγοι Μισέλ Ομπάμα και Σαμάνθα Κάμερον είχαν επιφορτισθεί να μοιράσουν τις σαλάτες.

Αμέσως μόλις βγήκαν οι καθιερωμένες φωτογραφίες, οι Κάμερον και Ομπάμα έσπευσαν να φύγουν για την συνέντευξη Τύπου τους, που είχε προγραμματισθεί επίσης σε ανοικτό χώρο για τις 14:35, ώρα Ελλάδος.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook