Στις 18 Ιουλίου πολλά πράγματα θα συμβούν στο Ντουπόντ της Ουάσινγκτον. Κάποια είναι γνωστά και κάποια θα τα φέρει η τύχη. Η Washington Post επιλέγει να πληροφορήσει από τώρα τους αναγνώστες της για κάτι που είναι δεδομένο πως θα συμβεί: θα ανοίξει το ελληνικό εστιατόριο GRK.

Η δημοσιογράφος της εφημερίδας κάνει λόγο για να ραγδαία αναπτυσσόμενη επιχείρηση που από πίσω της κρύβεται ένας Έλληνας, ο Γιώργος Νίκας και έχει έντονη παρουσία στη Νέα Υόρκη. Τώρα επεκτείνεται και στην Ουάσιγκτον.

\"\"

Πέραν των διθυράμβων για το μενού του μαγαζιού και για τις επιλογές που θα μπορεί να προσφέρει στους πελάτες, το άγχος της είναι να καταφέρει να… διδάξει τους αναγνώστες πως θα προφέρουν την κλασική λέξη «γύρος». Έτσι την γράφει όσο πιο απλά γίνεται (Yeero) για να καταφέρουν να την προφέρουν.

\"\"

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ η εταιρεία GRK σκοπεύει να επεκταθεί σε άλλες οκτώ περιοχές το αμέσως επόμενο διάστημα.

Ο άνθρωπος πίσω από την GRK

Το σάιτ Wanderlista σε πρόσφατο ρεπορτάζ του είχε σκιαγραφήσει το προφίλ του ανθρώπου που βρίσκεται πίσω από το εστιατόριο GRK, όταν έκανε τα πρώτα του βήματα στη Νέα Υόρκη. Στον ένα τοίχο του μαγαζιού του υπάρχει μια αφίσα που λέει: «Από τους ανθρώπους που έφεραν το δράμα, τη Δημοκρατία και τα ρολόγια, σας παρουσιάζουμε την απλή τελειότητα του GRK.

Ο δημοσιογράφος αναρωτήθηκε πότε οι Έλληνες ανακάλυψαν τα ρολόγια, αλλά ρωτώντας τον εμπνευστή του μαγαζιού, Γιώργο Νίκα, το μόνο που πήρε ως απάντηση ήταν ένα χαμόγελο.

Παρεμπιπτόντως, το συγκεκριμένο ρεπορτάζ -όπως και αυτό των Washington Post- είναι αποθεωτικό για τις γεύσεις που προσφέρει το GRK.

\"\"

\"\"

parapolitika.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook