Την Τετάρτη 9 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε η πρώτη επίσημη προπόνηση του Εργοτέλη για τη νέα σεζόν, την οποία παρακολούθησαν περίπου 300 φίλοι της ομάδας. 
Στην πρώτη προπόνηση συμμετείχαν και τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα του Εργοτέλη, Τσέρνι και Μέγι ενώ ο Επιτάσιο που επρόκειτο να δώσει το παρών στην προπόνηση, ώστε να δοκιμαστεί από την ομάδα, δεν ήρθε τελικά την Τετάρτη και αναμένεται στην Ελλάδα τις επόμενες μέρες. Ο νέος τεχνικός της ομάδας, Χουάν Φεράντο, στις δηλώσεις του είπε πως εξετάζει περιπτώσεις παικτών και από τις ακαδημίες της ομάδας καθώς πιστεύει ότι τα νέα παιδιά είναι το μέλλον, ενώ δεσμεύτηκε ότι από τη δική του πλευρά θα δώσει ότι μπορεί. 
Αναλυτικά όσα δήλωσε: 
«Δίνω λίστες και ονόματα στον Σταύρο Λαμπράκη και περιμένουμε. Δουλεύουμε απο κοινού τα θέματα αυτά και η αγορά είναι ακόμη ανοιχτή. Θέλουμε πάντως να πάρουμε ένα παίκτη σε κάθε γραμμή. Τα φιλικά παιχνίδια που θα δώσουμε θα μας δώσουν την ευκαιρία για μια καλύτερη εικόνα στο τι χρειαζόμαστε. Θέλω οι παίκτες μου να απολαμβάνουν το παιχνίδι. Εγώ από την πλευρά μου θα προσπαθήσω να του δώσω ότι μπορώ».
Για τους νεαρούς παίκτες που βρέθηκαν στην πρώτη της ομάδας:
«Παρακολουθώ ήδη κάποια παιδιά και μέσα από VIDEO προσπαθώ να έχω μια εικόνα, ενώ θα τα δω και από κοντά. Τα νέα παιδιά είναι το μέλλον και είναι κάτι που θέλω να ασχοληθούμε πολύ».
Επίσης, όσον αφορά τα μεταγραφικά, ο Ηρόδοτος απέρριψε τελικά την πρόταση του Εργοτέλη για τον Αλέκο Ζαφείρη.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook