Ο Raju είναι ο  ελέφαντας βάρους 5,5 τόνων που έζησε για πενήντα χρόνια αλυσοδεμένος και  αιχμάλωτος από τον Ινδό ιδιοκτήτη του, στο χωριό Uttar Pradesh. O άντρας χωρίς να κατέχει τον ελέφαντα με κάποιο νόμιμο έγγραφο τον χρησιμοποιούσε για να επαιτεί με την προβοσκίδα του χρήματα από τους τουρίστες!



\"\"

Η οργάνωση Wildlife SOS που έχει την έδρα της στο Λονδίνο όταν έμαθε για τις άθλιες συνθήκες κάτω από τις οποίες ζούσε για πενήντα χρόνια το ζώο, ταξίδεψε στην Ινδία και οργάνωσε την απελευθέρωσή του με την βοήθεια αστυνομικών και κτηνιάτρων.

Μετά την απελευθέρωση ο Raju ξέσπασε σε κλάματα και άφησε έκπληκτους όσους βρισκόντουσαν κοντά του, αλλά και όλο τον κόσμο, αφού βίντεο με τον ελέφαντα που κλαίει έκανε τον γύρο του κόσμου.



\"\"


Τώρα, ο ελέφαντας βρίσκεται ασφαλής στο «Κέντρο Προστασίας Ελεφάντων», στην πόλη Ματούρα, της Βόρειας Ινδίας. Αλλά δεν είναι μόνο ασφαλής ο Raju τώρα πια, αφού έχει βρει και  συντροφιά!

Συγκεκριμένα, από το πρώτο βράδυ που ο Raju βρέθηκε στο Κέντρο, μια ελεφαντίνα, η Phoolkali, τον πλησίασε και θέλησε να μοιραστεί μαζί του το βραδινό της, που αποτελείτο από μπισκότα, μάνγκο και μπανάνες.

Η Phoolkali, έχει και αυτή μια παρόμοια ιστορία με τον Raju. Πριν δυο χρόνια βρέθηκε εγκαταλελειμμένη και πεινασμένη σε μια αποθήκη χωρίς παράθυρα και οδηγήθηκε στο Κέντρο, όπου ζει ασφαλής.



\"\"


Ο Pooja Bineral, επικεφαλής της οργάνωσης Wildlife SOS, δήλωσε ότι ο Raju έχει χάσει την εμπιστοσύνη του στους ανθρώπους, επειδή οι ελέφαντες είναι ζώα ευφυή που μπορούν να αισθανθούν την θλίψη και γι\’ αυτό το ζώο μετά την απελευθέρωσή του ξέσπασε σε λυγμούς και άφησε άφωνους τους διασώστες του.

Η οργάνωση Wildlife SOS έχει τώρα ξεκινήσει μια καμπάνια για να συγκεντρωθεί το ποσόν των 10.000 λιρών Αγγλίας που θα του επιτρέψουν να διαβιώσει με σωστές συνθήκες στο νέο του «σπίτι»!

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook