Μετά απο αυτοψία που θα πραγματοποιηθεί το μεσημέρι της Παρασκευής στο φράγμα Ποταμών Αμαρίου, θα καθοριστεί η ακριβής τοποθεσία της ειδικής παγίδας – κλουβί στην οποία αναμένεται να μπει ο διάσημος – πλέον – κροκόδειλος.
Μάλιστα υπάρχει πρόθεση ο κροκόδειλος να μην φύγει απο την Κρήτη, αλλά να φιλοξενηθεί στις εγκαταστάσεις του Ινστιτούτου Θαλάσσιας Βιολογίας Κρήτης ή στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης.
Όπως αποφασίστηκε στην διάρκεια της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο Ηράκλειο και υπο την γενική εποπτεία του ειδικού ερπετολόγου του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας κ.Πέτρου Λυμπεράκη, μόλις προσδιοριστεί ο χώρος, αυτός θα αποκλειστεί και θα απαγορευθεί η οποιαδήποτε προσέγγιση πολιτών, προκειμένου να επικρατήσουν συνθήκες κατα τις οποίες ο κροκόδειλος θα νοιώθει ασφαλής.

\"\"

Στην συνέχεια θα εγκατασταθεί το ειδικό κλουβί και θα τοποθετηθούν τα αναγκαία δολώματα. Μετά το μόνο που απαιτείται είναι η υπομονή και η συνεχής διακριτική παρακολούθηση.
Την όλη επιχείρηση στην οποία εμπλέκονται το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, η Διεύθυνση Δασών, η ΕΜΑΚ κ.α. υποστηρίζει ο Οργανισμός Ανάπτυξης Κρήτης – ο οποίος άλλωστε διαχειρίζεται το φράγμα Ποταμών Αμαρίου – ενώ ο Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού κ.Λευτέρης Κοπάσης που συμμετείχε στην σύσκεψη, είπε στο Flashnews.gr πως ο Οργανισμός θα παρέχει κάθε υποστήριξη στην επιχείρηση, η οποία είναι δύσκολη και χρειάζεται υπομονή και επιμονή.
\”Υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις για να μην φύγει ο κροκόδειλος απο την Κρήτη\” είπε ο κ.Κοπάσης, αναφέροντας ως πιθανούς τόπους φιλοξενίας του, το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας ή το ΙΘΑΒΙΚ.
Να σημειωθεί πως μπορεί στην Κρήτη να κατασκευαστεί για πρώτη φορά ένα κλουβί-παγίδα για κροκόδειλους, αλλά στην Αυστραλία τέτοια κλουβιά υπάρχουν σε όλα τα ποτάμια και γενικά τα υδροσυστήματα, ενώ για τις εκεί αρχές πρόβλημα αποτελούν οι επισκέπτες που λατρεύουν να φωτογραφίζονται πάνω σε αυτά τα κλουβιά με αποτέλεσμα να συμβαίνουν συχνά ατυχήματα με τους κροκόδειλους.
Δείτε τις σχετικές φωτογραφίες:
\"\"

\"\"

\"\"\"\"

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook