Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η ανταπόκριση των πολιτών στο αυθόρμητο κάλεσμα μέσω facebook των «Αγανακτισμένων στο Σύνταγμα» που πραγματοποιείται στην πλατεία Συντάγματος από τις 18.00 μέχρι τις 11:30 το βράδυ.

Περίπου 10.000 πολίτες, αριθμός ο οποίος διαρκώς αυξάνεται, έχουν συγκεντρωθεί -κατά τα ισπανικά πρότυπα- στη λεωφόρο Αμαλίας και στη πλατεία Συντάγματος και με συνθήματα, πανό και σημαίες αποδοκιμάζουν ειρηνικά την κυβερνητική πολιτική.

Λίγες αστυνομικές δυνάμεις περιφρουρούν το κτήριο της Βουλής

Πάντως, περίπου, 30.000 πολίτες έχουν δηλώσει στο Facebook ότι θα παρευρεθούν στη λαϊκή ειρηνική «εξέγερση» με τα μηνύματα στην ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης να εκφράζουν την αγανάκτηση των πολιτών στα πολιτικά δρώμενα της χώρας μας.

«Ώρα Ελλάδος Μηδέν», «katevite oloi eirinika stous dromouš!», Δεν πάμε για να φύγουμε!! Πάμε μέχρι να φύγουν!!!! είναι μόνο λίγα από τα μηνύματα που αναρτούν οι πολίτες στη σελίδα.

Το ισπανικό κύμα οργής, ως φαίνεται, έφτασε επιτέλους και μέχρι τη χώρα μας και μάλλον ήρθε η ώρα οι Έλληνες να δείξουν και έξω από τα σύνορα την «ήρεμη» δύναμη που κρύβουν μέσα τους.

Οι διοργανωτές διευκρινίζουν ότι δεν θα υπάρχει κομματικός χρωματισμός, πλακάτ ή σχέδιο, και πως "ο καθένας καλείται να εκφράσει τον εαυτό του".

Ανάλογες συγκεντρώσεις πραγματοποιούνται σε πολλές πόλεις της Ελλάδας.

Δείτε αναλυτικά:

Πάτρα
Θεσσαλονίκη
Κεφαλονιά
Βέροια
Χανιά
Ρέθυμνο
Ηράκλειο
Ηλεία
Πύργος
Βόλος
Καστοριά
Ηγουμενίτσα
Κέρκυρα
Δράμα
Φλώρινα
Καστοριά
Μεσσηνία

protothema.gr