Την στήριξη της Γερμανίας στην δύσκολη οικονομική θέση που βρίσκεται η χώρα μας, ζήτησε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης από τον πρέσβη της Γερμανίας Δρ Roland Michael Wegener ο οποίος βρίσκεται τις τελευταίες ημέρες στο νησί μας για τις εορταστικές εκδηλώσεις των 70 χρόνων από την Μάχη της Κρήτης.

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης σημείωσε ότι σήμερα η Γερμανία πρωτοστατεί στα δρώμενα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ως εκ τούτου θα πρέπει να βοηθήσει την Ελλάδα σε αυτήν την αρνητική οικονομική συγκυρία.

«Η αρχή της Ευρωπαϊκής ‘Ένωσης είναι η αρχή της αλληλεγγύης, και πρέπει η χώρα μας να στηριχθεί όχι μόνο από την Γερμανία αλλά από όλα τα κράτη-μέλη της Ένωσης, για να βγούμε από αυτή την κρίση» υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης Κρήτης.

Παράλληλα εξετάστηκαν οι δυνατότητες που υπάρχουν για περαιτέρω σύσφιξη των εμπορικών και τουριστικών σχέσεων ανάμεσα στην Κρήτη και την Γερμανία. Ειδικότερα ο Σταύρος Αρναουτάκης ζήτησε από τον Γερμανό πρέσβη να στηρίξει την ενδυνάμωση των Κρητικών εξαγωγών κυρίως αγροτικών προϊόντων προς την χώρα του, όπως είναι το ελαιόλαδο, τα κηπευτικά, κτηνοτροφικά προϊόντα, και το μέλι που παράγει το νησί μας. Επίσης συζητήθηκε η περαιτέρω στήριξη του τουριστικού ρεύματος από την Γερμανία προς την Ελλάδα και την Κρήτη, με την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.

Για την αύξηση των Κρητικών εξαγωγών στην Γερμανία συμφωνήθηκε ενόψει της έκθεσης τροφίμων και ποτών στην Ανούγκα το επόμενο διάστημα στο Ανόβερο, να υπάρξει προετοιμασία τέτοια ώστε να γίνουν απευθείας συναντήσεις μεταξύ Κρητικών και Γερμανών επιχειρηματιών, που ενδιαφέρονται για την εισαγωγή δικών μας προϊόντων.

Από την δική πλευρά ο Δρ Roland Michael Wegener ερωτώμενος σχετικά από τους δημοσιογράφους για την οικονομική κρίση στην Ευρώπη είπε χαρακτηριστικά:

«Πρόκειται πράγματι για μια πολύ βαθιά κρίση και θα περάσουν χρόνια να την ξεπεράσουμε. Η Ελληνική Κυβέρνηση έχει διαπιστώσει τα προβλήματα και έχει ανακοινώσει περικοπές και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, όπως επίσης θα προχωρήσει και σε πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων. Η Γερμανία θα υποστηρίξει την Ελλάδα για να υλοποιήσει το πρόγραμμά της, και περιμένουμε όλα τα Ελληνικά κόμματα να στηρίξουν την προσπάθεια που καταβάλλει η Κυβέρνηση».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook