Ο Charles Onegiu, αστυνομικός στην πόλη Nebbi, στην Ουγκάντα, καθόταν αμέριμνος και απολάμβανε ένα φλιτζάνι τσάι, μέσα στην αχυρένια καλύβα του, μετά από μια κουραστική μέρα στη δουλειά, όπου «κυνηγούσε εγκληματίες», όπως ο ίδιος δηλώνει.

Ξαφνικά, μια τεράστια λευκή χελώνα εισέβαλε με άγριες διαθέσεις και επιθετικά κινήθηκε προς τον φοβισμένο αστυνομικό. Όταν του άρπαξε τα πόδια, εκείνος πήρε ένα ραβδί για να αμυνθεί. Επειδή όμως η χελώνα γινόταν ολοένα και πιο επιθετική και ο άντρας ένιωσε ότι το ερπετό είχε πρόθεση να γίνει εξαιρετικά βίαιο, πήρε μια πλαστική καρέκλα για να το απωθήσει.



\"\"


Η χελώνα κατευθύνθηκε έξω από την καλύβα, προς την τουαλέτα του αστυνομικού, ενώ γείτονες έσπευσαν να βοηθήσουν τον έντρομο άντρα. Όταν το ερπετό βγήκε από την τουαλέτα εξακολουθούσε να «κυνηγά» τον αστυνομικό και αυτός τότε, φοβισμένος, όπως δηλώνει, έβγαλε το υπηρεσιακό του όπλο και την πυροβόλησε, για να σωθεί.

Αμέσως μετά τηλεφώνησε στον διοικητή του και στον πατέρα του και τους εξιστόρησε την περιπέτεια που έζησε. Ο διοικητής του, Onesmus Mwesigwa, μίλησε στην ιστοσελίδα New Vision (ιστοσελίδα στην Ουγκάντα), και είπε ότι ο άντρας δείχνει πολύ φοβισμένος από το περιστατικό και ζήτησε από συναδέλφους και φίλους να τον υποστηρίξουν ψυχολογικά!

Ο Mwesigwa τόνισε ότι στα χωριά συχνά οι άνθρωποι πιστεύουν ότι κάποιος τους κυνηγά και «υποφέρουν» από δοξασίες! Ο αστυνομικός μίλησε και ο ίδιος στο New Vision και δήλωσε ότι ακόμα φοβάται από την επίθεση της τεράστιας χελώνας. Συγκεκριμένα, ο άντρας ανέφερε: «Ήταν ένα υπέροχο πρωϊνό στη δουλειά, κυνηγούσα εγκληματίες και δεν περίμενα ότι όταν θα επέστρεφα σπίτι θα αντιμετώπιζα αυτό το περιστατικό. Είμαι ακόμα φοβισμένος και σκέφτηκα να παραιτηθώ από τη δουλειά»!

Μια ομάδα ντόπιων χριστιανών αφού προσευχήθηκε για τον αστυνομικό έκαψε το ερπετό και φυσικά το παρέδωσε στο «πυρ το εξώτερον»!

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook