Μπορεί οι Βραζιλιάνοι να κλαίνε ακόμα από ντροπή και να αισθάνονται ότι έχουν υποστεί την μεγαλύτερη απογοήτευση ως χώρα,  μετά την συντριβή τους και την εφτάρα από την Γερμανία στον ημιτελικό του Μουντιάλ, αλλά οι Βραζιλιάνες τουλάχιστον έχουν «σκοράρει»!

Η Βραζιλία είναι η πέμπτη πολυπληθέστερη χώρα στον κόσμο, κάτι που λίγο-πολύ θεωρείται γνωστό. Αυτό που όμως ελάχιστοι γνωρίζουν είναι ότι στο σύνολο του πληθυσμού, η ισορροπία ανδρών-γυναικών απέχει πολύ από το να χαρακτηριστεί 50-50. Οι γυναίκες είναι τέσσερα εκατομμύρια περισσότερες από τους άντρες! 

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ειδησεογραφικού πρακτορείου Associated Press, οι γυναίκες της χώρας «περνούν καλά» κατά την περίοδο του Μουντιάλ με τους άντρες που έχουν επισκεφθεί την Βραζιλία για να παρακολουθήσουν τους αγώνες, αφού για τον θηλυκό πληθυσμό είναι μια «χρυσή» ευκαιρία για να αναζητήσουν το άλλο τους μισό.


Η 22χρονη Renata de Mouro μιλάει για τους «gringos», όπως αποκαλούν στην χώρα της τους άντρες άλλων εθνικοτήτων και εξηγεί ότι μαζί με τις φίλες της ταξίδεψε στο Ρίο δύο ώρες με το λεωφορείο για να γνωρίσει άντρες  φιλάθλους, που έχουν κατακλύσει την πόλη για το Μουντιάλ.

Σε διάφορες γιορτές και φεστιβάλ που διοργανώνονται στην Βραζιλία τις ημέρες διεξαγωγής του Παγκοσμίου Κυπέλλου, οι γυναίκες της χώρας κάνουν γνωριμίες με τους ξένους φιλάθλους που τους χαρακτηρίζουν γενναιόδωρους και ευγενικούς και όχι «άγριους», όπως είναι οι Βραζιλιάνοι.

Οι καυτές Βραζιλιάνες διδάσκουν σάμπα στους «gringos» και περνούν μαζί τους καλά!Όμως, κάποιοι άντρες που έχουν ταξιδέψει στην χώρα για το Μουντιάλ δηλώνουν επιφυλακτικοί με τις Βραζιλιάνες.

Ο 33χρονος Matthew Coelo που ταξίδεψε από το Σαν Φρανσίσκο στην χώρα για να δει το Μουντιάλ, αναφέρει ότι οι Βραζιλιάνες θεωρούν πως οι ξένοι πρέπει να πληρώνουν τον λογαριασμό, ενώ στην χώρα του όταν βγαίνει με μια γυναίκα μοιράζονται τα έξοδα.

Ο ίδιος πιστεύει ότι οι Βραζιλιάνες ψάχνουν για πλούσιους άντρες ανάμεσα στους φιλάθλους του Παγκοσμίου Κυπέλλου και δείχνει γελώντας το σορτς και τις σαγιονάρες του!

Πάντως, σύμφωνα με τον Τύπο στην χώρα υπήρξαν και καταγγελίες από Βραζιλιάνες που αναφέρουν ότι δέχθηκαν σεξουαλική παρενόχληση από ξένους φιλάθλους.

Ειδικότερα, η εφημερίδα «Estado de Minas» αναφέρει ότι πολλές γυναίκες από την χώρα κατήγγειλαν Άγγλους φιλάθλους για σεξουαλική παρενόχληση στις 24 Ιουνίου, στον αγώνα της Βρετανίας με την Κόστα Ρίκα, στο Μπέλο Οριζόντε.Η εφημερίδα αναφέρει, ότι, ίσως να πρόκειται πολλές φορές και για «παρεξηγήσεις», εξαιτίας της φήμης που έχουν οι Βραζιλιάνες ότι είναι σέξι γυναίκες, όπως το σούπερ μόντελ Gisele Bundchen και άλλα  διάσημα μοντέλα που κατάγονται από την χώρα!

protothema.gr