Η Σκακιστική Ακαδημία Χανίων συνεχίζοντας τις διακρίσεις της, αναδείχθηκε πρώτος σύλλογος στην Ελλάδα στα Πανελλήνια νεανικά πρωταθλήματα.
Τέσσερα χρυσά μετάλλια και ένα αργυρό ήταν ο απολογισμός για τους αθλητές της ΣΑΧ, ενώ από ένα χάλκινο μετάλλιο κατέκτησαν και οι Κύδων και Ο.Α. Χανίων.
Η ενημέρωση της ΣΑΧ αναφέρει σχετικά:
Για άλλη μια χρονιά οι αθλητές της Σκακιστικής Ακαδημίας Χανίων μας έκαναν περήφανους ανεβάζοντας την πόλη μας στην κορυφή του Ελληνικού σκακιού και δείχνοντας έτσι ότι οι επιτυχίες που επαναλαμβάνονται κάθε άλλο παρά τυχαίο γεγονός δεν μπορεί να χαρακτηριστούν. Την περσινή χρονιά μπορεί να έγινε η υπέρβαση με τις πρωτόγνωρες επιτυχίες, συνεχίστηκαν όμως στα δύο Πανελλήνια Σχολικά πρωταθλήματα και ακολούθησαν οι επιτυχίες της φετινής χρονιάς κάνοντας όλη την Ελλάδα να μιλάει με θαυμασμό! Είναι γεγονός ότι η αποστολή της ΣΑΧ ξεχώρισε με τη μαζική της συμμετοχή μιας και συμμετείχαν 30 αθλητές της αριθμός πολύ μεγαλύτερος απ’ ότι είχαν όλοι οι άλλοι σύλλογοι της Κρήτης μαζί, ενώ η οργάνωση φάνηκε και από το γεγονός ότι την αποστολή πλαισίωναν 4 προπονητές της! 
Στους αγώνες συμμετείχαν συνολικά στις δέκα κατηγορίες 280 αθλητές απ’ όλη την Ελλάδα διεκδικώντας το εισιτήριο που οδηγεί στα Πανευρωπαϊκά και Παγκόσμια Πρωταθλήματα.
Αγωνιστικά τώρα οι επιτυχίες ήρθαν από την Βοζινάκη Ανθή (ΣΑΧ) στην κατηγορία κάτω των 14 ετών. Η Ανθή μία αθλήτρια καταξιωμένη όλα αυτά τα χρόνια απέδειξε για άλλη μια φορά ότι έχει μέσα της το πνεύμα της νικήτριας! Παρά την ίωση που την ταλαιπωρούσε, το πείσμα της, η μαχητικότητά της και η εμπειρία της αποδείχτηκαν πιο ισχυρά πλεονεκτήματα με αποτέλεσμα να ανακάμψει και με απανωτές νίκες στους τελευταίους κρίσιμους γύρους έχοντας ένα σερί πέντε στα πέντε να ανέβει στο πρώτο σκαλί της βάθρου! Η επιτυχία αυτή αποκτά μεγαλύτερη αξία αν αναλογιστούμε ότι η Ανθή ήταν ένα χρόνο μικρότερη από τις κυριότερες αντιπάλους της. Τον τίτλο της Πρωταθλήτριας Ελλάδος κατακτά για πέμπτη φορά η μόλις 13χρονη Βοζινάκη Ανθή.
Στην κατηγορία κάτω των 10 ετών είχαμε τη δεύτερη μεγάλη επιτυχία για την ΣΑΧ με τον Πατρελάκη Βαγγέλη (ΣΑΧ) να κατακτά τον τίτλο του Πρωταθλητή Ελλάδος. Στην κατηγορία αυτή έγιναν συναρπαστικές μονομαχίες και ο τίτλος κρίθηκε ακριβώς με την λήξη της τελευταίας παρτίδας όλου του πρωταθλήματος! Ο Βαγγέλης αντιμετώπιζε τον Κασιούμη από το Αιγάλεω που προηγούταν μέχρι εκείνη τη στιγμή και ήθελε μόνο νίκη για να ανέβει στο βάθρο, αλλά ταυτόχρονα και βοήθεια από έναν άλλο συναθλητή του τον Παπαδημητράκη Γιώργο (ΣΑΧ) που έπρεπε να σταματήσει τον Αμπελακιώτη από το Περιστέρι. Και ενώ ο Πατρελάκης από νωρίς πήρε το προβάδισμα και μετά από τετράωρη μονομαχία πήρε το πολυπόθητο αποτέλεσμα έπρεπε να περιμένει το αποτέλεσμα στην παρτίδα του Παπαδημητράκη όπου γινόταν μία από τις πιο συναρπαστικές μονομαχίες του πρωταθλήματος! Ο Γιώργος μετά από μία χειρότερη θέση που είχε στο μέσον ανέκαμψε και εκμεταλλευόμενος άψογα ένα μικρό πλεονέκτημα στο φινάλε έφτασε να διεκδικεί ακόμη και τη νίκη! Χρειάστηκε να περάσουν πεντέμισι ώρες σκληρής μονομαχίας για να δώσουν οι δύο παίκτες τα χέρια συμφωνώντας ισοπαλία. Με το αποτέλεσμα αυτό ο Πατρελάκης κατακτούσε και τυπικά την πρώτη θέση του πρωταθλήματος! Μία θέση που είχε κατακτήσει και πριν δύο χρόνια βλέποντας μάλιστα και τότε ένα αντίστοιχο σκηνικό! Ο Παπαδημητράκης Γιώργος έχασε μία ευκαιρία να είναι στο βάθρο μιας και έφτασε πολύ κοντά στη νίκη κατακτώντας τελικά την 7η θέση! Στην ίδια κατηγορία ξεχώρισε και η εμφάνιση του Σταύρου Βιζυράκη (ΣΑΧ) που με 5,5 βαθμούς πήρε την 9η θέση.
Στην μικρότερη κατηγορία κάτω των 8 ετών ήρθε η τρίτη μεγάλη επιτυχία των αθλητών μας με την Καντεράκη Μαρία Μυρτώ να κατακτά την πρώτη θέση στην τελική κατάταξη. Η Μυρτώ πήρε άνετα θα λέγαμε την πρώτη θέση μιας και από την αρχή είχε πάρει το προβάδισμα στην βαθμολογία κάτι που διατήρησε μέχρι το τέλος. Η μεθοδική δουλειά που κάνει και η εμπειρία που αποκόμισε από την συμμετοχή της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα αποτέλεσαν σημαντικά πλεονεκτήματα για την κατάκτηση του τίτλου της πρωταθλήτριας Ελλάδος. Μη ξεχνάμε ότι η Μυρτώ τόσο την περσινή χρονιά όσο και την φετινή είχε κατακτήσει την πρώτη θέση και στα Πανελλήνια Σχολικά πρωταθλήματα. Στην ίδια κατηγορία είχαμε διπλή διάκριση μιας και στο βάθρο ανέβηκε και η Παπαδοκωνσταντάκη Κατερίνα (ΟΑΧ) κατακτώντας την 3η θέση! Επιτυχία όμως ήταν και για την Καραβιτάκη Αντωνία (ΣΑΧ) που αν και ένα χρόνο μικρότερη πήρε την 4η θέση ενώ με τους ίδιους βαθμούς αλλά στα κριτήρια 7η ήταν η Καλιοντζάκη Εριέττα (ΣΑΧ).    
Τέλος οι διακρίσεις συνεχίστηκαν και στην κατηγορία κάτω των 8 ετών αγοριών. Ο Γιάννης Καλογερής (ΣΑΧ) έχοντας σταθερά καλή πορεία από την αρχή μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος κατέκτησε τη 2η θέση της γενικής κατάταξης. Ο Γιάννης πάλεψε όλες τις παρτίδες δείχνοντας δείγματα του πλούσιου ταλέντου του.  Διεκδίκησε την πρώτη θέση περνώντας μάλιστα από εντελώς κερδισμένη θέση στην παρτίδα του με τον πρωτοπόρο. Σίγουρα όμως είναι σημαντικό ότι στην πρώτη του επίσημη σημαντική διοργάνωση κατέκτησε την 2η θέση κάτι που του δίνει και το δικαίωμα συμμετοχής σε Πανευρωπαϊκό ή Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Διπλή επιτυχία όμως είχαμε και σ’ αυτή την κατηγορία με τον Αγγελάκη Αλέξιο (ΚΥΔΩΝ) να κερδίζει το χάλκινο μετάλλιο βλέποντας έτσι δύο χανιωτάκια να ανεβαίνουν στο βάθρο των νικητών. Στην ίδια κατηγορία πολύ καλή εμφάνιση είχαν ο Παυλουδάκης Γιώργος (ΚΥΔΩΝ) και ο Βιζυράκης Αντώνης (ΣΑΧ) που με 5,5 βαθμούς πήραν την 6η και 8η θέση αντίστοιχα. 
Από τους υπόλοιπους αθλητές ξεχώρισαν η Παλιεράκη Λυδία (ΣΑΧ) και η Καραβιτάκη Ευαγγελία (ΣΑΧ) στην κατηγορία κάτω των 10 ετών κοριτσιών που πήραν αντίστοιχα την 4η και 5η θέση. Ο Γεωργακόπουλος Νίκος (ΣΑΧ) στην κατηγορία κάτω των 12 ετών που με 6 βαθμούς πήρε την 7η θέση. Ο Καλογερής Γιάννης (ΚΥΔΩΝ) στην κατηγορία κάτω των 16 ετών που με 5,5 βαθμούς πήρε την 9η θέση και τέλος η Αγγελάκη Φιλίππα (ΚΥΔΩΝ) και η Παπαδημητράκη Στέβη (ΣΑΧ) στην κατηγορία κάτω των 12 ετών που πήραν την 6η και 8η θέση αντίστοιχα. 

Για φωτογραφίες πατήστε ΕΔΩ.

Flashnews.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook