Οι υπουργοί Εξωτερικών των χωρών του Αραβικού Συνδέσμου θα συνεδριάσουν την Δευτέρα στο Κάιρο με βασικό θέμα συζήτησης την επιδείνωση της κατάστασης στη Λωρίδα της Γάζας, όπου συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι επιχειρήσεις του ισραηλινού στρατού, σε αντίποινα για την εκτόξευση ρουκετών προς το ισραηλινό έδαφος.

Την έκτακτη σύγκληση του Αραβικού Συνδέσμου ζήτησε το Κουβέιτ, το οποίο ασκεί την περίοδο αυτήν την προεδρία του οργανισμού.

Από τις αεροπορικές επιδρομές στη Λωρίδα της Γάζας έχουν σκοτωθεί περισσότεροι από 120 Παλαιστίνιοι μέσα σε πέντε ημέρες.

Η Αίγυπτος, η χώρα που συνήθως μεσολαβεί στις κρίσεις μεταξύ του Ισραήλ και της παλαιστινιακής οργάνωσης Χαμάς, η οποία ελέγχει τη Λωρίδα της Γάζας, ανέφερε την Παρασκευή ότι οι προσπάθειές της προσέκρουσαν στην «αδιαλλαξία» των δύο πλευρών και κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να μεσολαβήσει για να τερματιστεί η αιματοχυσία.

Πρόθεση να μεσολαβήσει, εκφράζοντας φόβους για κλιμάκωση της κρίσης, εξέφρασε την Πέμπτη και ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου. Ωστόσο, ούτε ο τελευταίος ούτε και ο ηγέτης της Χαμάς στη Γάζα, ο Ισμαήλ Χανίγιε, δείχνουν διατεθειμένοι να προχωρήσουν σε εκεχειρία άμεσα.

newsbeast.gr