Ο ιδιοκτήτης της Fraport, της εταιρείας που εκμεταλλεύεται του αεροδρομίου της Φρανκφούρτης, του τρίτου σε μέγεθος αεροδρομίου στην ΕΕ, μετά το Χίθροου (Λονδίνο) και Σαρλ ντε Γκολ (Παρίσι), \”σχεδιάζει\” σύμφωνα με τον ανταποκριτή του Γαλλικού Πρακτορείου στη Φρανκφούρτη, \”να συμμετάσχει εφόσον υπάρξει περαιτέρω αποκρατικοποίηση στο μετοχικό κεφάλαιο του Αερολιμένα Αθηνών\”, γράφει στο αυριανό (Πέμπτης) φύλλο της η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt.

\”Εάν η Ελλάδα αποκρατικοποιήσει αεροδρόμιά της, θα ενδιαφερθούμε πολύ φυσικά, αφού εκμεταλλευόμαστε πολλούς αερολιμένες στον πλανήτη\”, δήλωσε στην Χάντελσμπλατ o ιδιοκτήτης της Fraport κ. Στέφαν Σούλτε, αναφερόμενος στον Αερολιμένα Αθηνών. \”Πριν όμως πω ο,τιδήποτε άλλο, θα πρέπει να γνωρίζω τις προϋποθέσεις\”, που αφορούν την αποκρατικοποίηση.

H Fraport, πράγματι συμμετέχει στην εκμετάλλευση 12 διεθνών αεροδρομίων και ανάμεσά τους: Ντακάρ, Καΐρου, Ριάντ, Τζέντας, Νέου Δελχί, Λίμας, Αγίας Πετρούπολης.

Δεν εξαντλείται στην Ελλάδα το επιχειρηματικό ενδιαφέρον της Fraport. \”Τα αεροδρόμια της Μαδρίτης, της Βαρκελώνης, πιθανόν μερικά από τα αεροδρόμια της Αγγλίας μας ενδιαφέρουν. . . όπως, άλλωστε, και κάποια βραζιλιάνικα, κινεζικά και πορτορικάνικα αερδρόμια\”, πρόσθεσε ο κ. Shulte στη συνέντευξή του στη Χάντελσμπλατ.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook