Ποιοί είναι οι Captainwise.com; Είναι μία ομάδα πέντε “παιδιών” – ηλικίας πάνω κάτω στα 25 – που είχαν την ιδέα να αλλάξουν τον τρόπο που “κλείνουμε” τις διακοπές μας. Οι πιο παλιοί θα θυμούνται ότι οι “τεμπέληδες της εύφορης κοιλάδας” είχαν την δυνατότητα να πάνε διακοπές οπουδήποτε ήθελαν και να πληρώσουν αυτές τις διακοπές με ένα υπέροχο “διακοποδάνειο” που προσέφεραν απλόχερα οι ελληνικές τράπεζες.


Πλέον που τα πράγματα έχουν ζορίσει και το “πόσο” βαραίνει περισσότερο στην ζυγαριά από το “που”, την απάντηση έρχεται να δώσει το captainwise.com. Στην μοναδική αυτή εφαρμογή εσύ απλά προσθέτεις το ποσό που σκοπεύεις να διαθέσεις για διακοπές, την αφετηρία σου καθώς και τις ημέρες που σκοπεύεις να ταξιδεύσεις. Σε ελάχιστα δευτερόλεπτα βλέπεις να ξεδιπλώνονται μπροστά σου μέρη που μπορεί να μην είχες καν σκεφτεί ή που δεν πίστευες ότι μπορείς να πας με τον προϋπολογισμό των διακοπών σου.

Σύμφωνα με τον Χρήστο Χατζηαποστολάκη, που ήταν και αυτός που συνέλαβε την ιδέα πριν από δύο καλοκαίρια, με το captainwise “κόβεις δρόμο”. Χαρακτηριστικά αναφέρει ότι “ένα μεγάλο κομμάτι ταξιδιωτών έχοντας στόχο κάποιο προορισμό έβλεπαν στην πορεία ότι είτε τα αεροπορικά είτε η διαμονή ξέφευγαν από το μπάτζετ και άρχιζαν ξανά από την αρχή να ψάχνουν νέο προορισμό ελπίζοντας ότι θα είναι κάτι ποιο οικονομικό”.

Ο Δημήτρης Σχίζας, επίσης από τους “πρωτεργάτες”, τονίζει ότι εδώ και λίγες εβδομάδες μέσω κάποιων νέων συνεργασιών (π.χ. skyscanner) το captainwise μπορεί και προσφέρει ακόμη περισσότερες λύσεις-προορισμούς στις πλέον ανταγωνιστικές τιμές που μπορεί να βρει κάποιος σε αναζητήσεις στο ιντερνετ.

\"\"

 

Αν και το captainwise.com “τρέχει” από τον περασμένο Δεκέμβριο, η νέα σελίδα βγήκε στον αέρα πριν από περίπου δύο εβδομάδες και όπως εξηγεί ο Αλέξανδρος Αργυρόπουλος, υπεύθυνος marketing, πέρα από το ότι είναι πιο λειτουργική (δυνατότητα χρήσης και από κινητά και tablet) και φιλική είναι και πιο “γρήγορη” στην εξεύρεση και παρουσίαση των αποτελεσμάτων.

Σύντομα θα γίνει και πιο διεθνής καθώς θα “μιλάει” και άλλες γλώσσες πέρα από τα αγγλικά που σήμερα είναι το περιβάλλον που γίνονται οι αναζητήσεις. Παράλληλα σε λίγο καιρό θα παρέχεται η δυνατότητα να βλέπεις και όλες τις οικονομικές προσφορές για συγκεκριμένους προορισμούς.

\"\"

 

Οι πρώτες εντυπώσεις είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικές σύμφωνα Ανδρέα Καρούτζο που επίσης είναι από τα ιδρυτικά μέλη της ομάδας. Μετά από δύο εβδομάδες που “τρέχει” η νέα πλατφόρμα το κοινό μοιράζεται πλέον μεταξύ Ελλήνων και και ξένων με πακέτα να έχουν αγοραστεί ήδη σε Βραζιλία και Βέλγιο. Το παράδοξο είναι, ότι κόντρα στις αρχικές εκτιμήσεις ότι το captainwise απευθύνεται κυρίως σε νεαρά άτομα και χαμηλά εισοδήματα, η βασική ηλικιακή ομάδα είναι οι 30άρηδες και οι 40άρηδες που αγοράζουν σχετικά ακριβά πακέτα.

Το νεότερο μέλος της ομάδας, ο προγραμματιστής Δούκας Βόμβυρας, αναφέρει ότι η εξέλιξη των Captain Wise είναι ένας αγώνας δρόμου όπου η ομάδα των πέντε καλείται να λύνει προβλήματα που μπορεί να προκύπτουν και να κινείται με γρήγορους ρυθμούς ώστε να προλάβει άλλους που μπορεί να κινηθούν στην ίδια αγορά και πιθανόν να έχουν περισσότερους πόρους.

news247.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook